Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Aile / Özel Günlerin ve Partilerin Yeni Lezzeti Cakepops >>
2

Sende özel günlerde cakepops mu yapmak istiyorsun ? Yılbaşı yaklaşırken sofranıza çok yakışacak bir lezzet olan cakepopsların nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsan yazımızı okumaya devam et. Cakepop özel ıslak kekin çubuğa batırıldıktan sonra çikolata ile kaplanması ve renkli pasta şekerlemeleri ile süslenmesinden oluşmaktadır. 35-50gr ağırlığında ve 4-5 cm çapındadır. Cakepopslarınızı isterseniz hazır kek ile hazırlayabilir isterseniz evde kendi yaptığınız bir kek ile de hazırlayabilirsiniz. Yalnızca dikkat etmeniz gereken bir püf noktası var. Kekinizin nemli olması! Kekiniz ne kadar nemli olursa o kadar lezzetli ve bir o kadar kıvamlı olacaktır. Gelelim tarife.

Kek için;

- 2 yumurta

- 4 kahve fincanı şeker

- 2 kahve fincanı yoğurt

- 2 kahve fincanı sıvıyağ

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya

- 6 kahve fincanı un

Kreması için;

- 1 paket süt kreması (200 ml)

- 200 gram kuvertür çikolata

Dış kaplaması için;

- 200 - 250 gram kuvertür çikolata ( bitter, sütlü, beyaz veya frambuaz)

- Pasta şekerlemeleri

- Cakepop çubukları

Yapılışı;

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Şeker yumurtanın içinde iyice eridikten sonra içerisine yoğurt ve sıvıyağı ekleyerek iyice karışmasını sağlayın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edin. Homojen bir karışım elde edene kadar çok fazla çırpamadan karıştırın . Çok fazla çırparsanız kekiniz kabarmayacaktır. Bir kek kalıbında 175 derecede pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan test yapabilirsiniz. Kekinizi soğumaya alın ve bu sırada kremanızı hazırlamaya başlayın. Kremanızı bir sos tenceresine alın ve ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Fakat asla kaynatmayın. Aksi taktirde kremanız kesilebilir. Isıttığınız kremanıza çikolatanızı ekleyin ve karıştırarak içinde erimesini sağlayın. Soğumuş olan kekinizi, küçük parçalara bölün ve kırıntı haline getirin. Kırıntı haline getirdiğiniz kekinizin içine kremayı ekleyin ve yoğurun. Artık cakepop harcınız hazır :) İsterseniz içine ceviz veya fındık içi ekleyebilirsiniz. Cakepop harcınızdan küçük parçalar alarak toplar yapın ve bir tepsiye dizdikten sonra derin dondurucuda yarım saat bekletin. Bu sırada dış kaplaması için kuvertür çikolatanızı benmari usulü eritin. Eğer beyaz çikolata kullanıyorsanız, çikolatanızın erimesi için kakao yağı kullanmalısınız. Renkli bir çikolata elde etmek istiyorsanız gıda boyası kullanabilirsiniz. Geldik tarifin en önemli kısmına :) Dondurucuda yeteri kadar soğumuş olan cakepopslarınızı çıkarın. Cakepop çubuklarınızı önce çikolataya daha sonra cakepoplarınıza batırın. Ve tüm cakepopslar bittiğinde 5-10 dakika kadar buzdolabında bekletin. Bekletme işlemi sona erdiğinde cakepopslarınız çikolata ile buluşmaya hazır demektir :) Cakepopsları çubuklarından tutarak çikolata batırın ve fazla çikolatasını atmak için hafifçe döndürün. Ardından pasta süslemelerinizle renklendirin. İşte muhteşem cakepopslar artık hazır. Bu lezzetli tarifi yaklaşan yılbaşı gecesi, doğumgünü partisi veya özel günlerde deneyebilirsin .Tarifimizi denedikten sonra yorum bırakmayı unutma :) Afiyet olsun.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr