Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Aile / Hem Lezzetli Hem Sağlıklı - Smoothie Tarifi >>
0

Bahar ve yaz mevsimleri bize binbir çeşit lezzetli meyveyi bir arada sunuyor. Meyveleri tek başına tüketmek yerine blenderdan geçirip püre haline getirebilir ve daha doyurucu bir öğün elde edebilirsin.  Meyvelerden yapılabilecek en güzel karışımlardan olan smoothie bu mevsimler için birebir. Smoothie nedir dersen;

Smoothie, taze meyve ve sebzeler ile süt veya suyla karıştırılarak oluşturulan bir tür içecektir. Soğuk havaların vazgeçilmezi olan smoothie özellikle sağlıklı beslenmeye merak salmış kişiler tarafından sıklıkla tüketilmektedir. Tek başına kahvaltıda ve öğünlerde tüketilen smoothie besin değeri açısından oldukça zengindir. Süt, soya sütü, badem sütü veya suyla yapabileceğin smoothienin içine damak zevkine göre meyve ve sebzeler ekleyerek istediğin karışımı elde edebilirsin. Dilerseniz içine badem, ceviz veya yulaf koyarak zenginleştirebilirsin.

Mangolu Smoothie

Soya sütü

Hindistan cevizi suyu

Mango

Doğranmış mangoyu, Hindistan cevizi suyunu ve sütü blenderdan geçirin. Üzerine birer tutam tarçın serperek servis edin.

                                 

Yeşil Smoothie

Salatalık

Ispanak

Maydanoz

Elma

Zencefil

Limon

Su

Salatalık, zencefil ve elmayı küçük küçük doğrayın. Ispanak ve maydanozu da ekleyip,su ve limon yardımıyla blenderdan geçirin.

Çilekli Smoothie

Süt

Çilek

File Badem

Blueberry

Yulaf

Haşhaş

1 kaşık yoğurt

Tüm malzemeleri hazırlayın ve blenderdan geçirin. Eğer soğuk bir smoothie tüketmek istiyorsanız malzemelerin soğuk olmasına özen gösterin.

Karpuzlu Smoothie

Karpuz

Çilek

3 Top vanilyalı dondurma

10 küp buz

Tüm malzemeleri blenderda karıştırın ve servis edin. Sıcak günlerde kendinizi ferahlatın.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr