Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Yeni Yıl İle Birlikte Kurtulman Gerekenler >>
0

Yeni yıl ile birlikte tazelenmenin ve arınmanın yolu sadece spor yapmak, beslenmek veya sağlıklı bir yaşamı benimsemekten geçmiyor. Farkında olmasan da hayatında seni ruhen ve bedenen yoran fazlasıyla etken mevcut. Telefondan tut da yaşam alanlarındaki kalabalıktan evindeki fazlalıklara kadar birçok etken sayabiliriz. Yeni yılla birlikte sakinleşmek, arınmak ve tazelenmek için işe yaşadığın alanı fazlalıklardan arındırmakla başlamaya ne dersin? Mesela işe uzun zamandır kullanmadığın eşyalardan başlayabilirsin. Unutma ki sokaktaki kalabalık gibi evindeki fazlalıklar da sen farkında olmasan da seni yoruyor. Yaşadığın alanı karmaşadan arındırman için birkaç önerimiz var. Yeni yılda yaşadığımız dünyayı daha sağlıklı kılmak için geri dönüşüm için de birkaç adım atabilirsin.  

 

 

•Çekmecen tatillerin sırasında topladığın ve hala açmadığın seyahat boyu bakım ürünleriyle mi dolu? Cevabın evet ise işte başlaman gereken yer burası demek. Şampuan, saç kremi, losyon, tıraş kremi ve diğer açılmamış bakım malzemelerini genellikle seyahatlerde topluyor sonrasında ise yüzüne bakmıyorsan evindeki fazlalıklardan biri bunlar. Ya da bir süre kullandığın fakat sonra cildine iyi gelmediğini fark ettiğin ürünler de olabilir. Hepsinden bir an önce kurtulmanı öneriyoruz.

•Bu yazıyı okuduktan sonra yapılacaklar listende yıpranmış havlu ve örtüleri de elemek olsun. Eskimiş, kullanmadığın, rengi solmuş, kullanmadığın örtüleri ve havluları hayvan barınaklarına veya veterinerlere vermeye ne dersin? Emin ol minik dostlarımız buna çok sevinecek.

•Biz kadınların hiç bir zaman gardırobunda yeterli askısı yoktur değil mi? Fakat bazen de bir bakıyoruz dolabımız kuru temizlemeden gelen alakasız askılarla dolmuş. Sence de artık boş askılardan kurtarmanın zamanı gelmedi mi?

 

 

 

 

 

•Gözüne çok çarpmasa da emin ol mutfaktaki erzak dolabını açtığında son kullanma tarihi geçmiş birçok baharat ve çeşitli erzaklar bulacaksın. Dolabını işgal eden, sağlığına zararlı olabilecek ürünlerden bir an önce kurtul. Son kullanma tarihi geçmiş bir yiyecek yemeyi istemezsin.

•Mutfağa ve yemek yapmaya meraklıysan muhtemelen evinde en az 2 tane yemek kitabı vardır. Peki, içeriğindeki kaç yemek tarifi hoşuna gitti de bu kitapları kütüphanende saklıyorsun. Cevabın beşten az ise beğendiğin sayfaların fotoğrafını veya fotokopisini çek. Böylelikle kütüphanende yeni bir romana yer açabilirsin. Yemek kitaplarından seçtiğin tariflerin fotokopilerini bir araya getirerek kendi kitabını oluşturmak sence de kulağa çok eğlenceli gelmiyor mu?

 

 

 

 

•Gardırobunun yüklük dolapları, bazanın içi ve çekmecelerindeki işe yaramayan ve kullanmadığın eşyalardan artık kurtul. Mesela bir hevesle aldığın kamp eşyaların, bisikletin veya çeşitli spor ekipmanlarını gerçekten işine yarayacak birilerine verebilirsin. Ya da durumları iyiyse çeşitli uygulamalardan satmayı deneyebilirsin.

•Satın aldığın elektronik eşyaları ileriki dönemlerde satmayı düşünmüyorsan ürünün kutusunu geri dönüşüme vermeye ne dersin? Geri dönüşüme ve sürdürülebilir tüketime destek vermek için bundan daha iyi bir başlangıç olamaz.

 

 

 

 

 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr