Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Tatlı Krizini Bastıracak Sağlıklı Tarifler >>
2

Biraz abartı olabilir ama şu dünyada kilo vermek uğruna her şeyden vazgeçebiliriz fakat tatlıdan asla! Mart ayıyla birlikte her yıl yaşadığımız ve korkulu bir rüya haline gelen kilo verme dönemi tekrar başlıyor. Biz kışın aldığımız kilolardan kurtulmak için araştırmalarımıza ve çalışmalarımıza başladık bile. Bol su, bol hareket ve sağlıklı beslenmeyle birkaç fazlalıktan kurtulabilirsin. Sen de bizim gibi tatlıdan vazgeçemeyenlerdensen onu da araştırdık. İşte kilo verirken önüne taş koymayacak ve tatlı krizini bastıracak pratik önerilerimiz.

 

Glutensiz Yaban Mersinli Muffin

Fazla kilolarımızın başlıca sebebi şüphesiz beyaz un. Ve pek fazla bilinmiyor fakat, beyaz un içerisindeki gluten de en az onun kadar zararlı. Yediğin tatlıyı daha da hafifletmek istersen bu tarifi deneyebilirsin. Hem ara öğünlerin için de doyurucu bir alternatif olabilir.

Malzemeler

4 adet yumurta

1/2 su bardağı kurutulmuş yaban mersini

1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi

1/2 su bardağı esmer şeker

2 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

1/2 paket kabartma tozu

1/2 çay kaşığı tuz

Üzerinin kaplaması için:

1/2 su bardağı toz badem

1/4 su bardağı esmer şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

 

 

 

 

Yapılışı

 

-Yumurta ve esmer şekeri geniş bir karıştırma kabında bir mikser yardımıyla şeker eriyene kadar çırp.

-Oda sıcaklığında beklettiğin tereyağını ekle ve karıştırmaya devam et.

-Rendelenmiş Hindistan cevizi, vanilya, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir kapta karıştır ve bu iki karışımı spatulayla birbirine iyice yedir. Bir yandan silikon muffin kalıplarını tereyağı ile yağlamayı da unutma.

-Muffin harcını kalıpların yarısına gelecek şekilde paylaştır ve üzerlerine kurutulmuş yaban mersinlerini serpiştir.

-Muffinlerin üzerinin daha gevrek olması ve yaban mersinlerinin ara katta kalması için; toz badem, esmer şeker ve tarçını karıştır ve muffin kalıplarına eşit olarak dağıt.

-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.

 
 

Unsuz Brownie

Sufle tadında iç kısmı ıslak ve bol çikolatalı bir brownie’ye kim hayır diyebilir ki? Dışarda yediklerin hem çok şekerli hem de çok yağlı olabiliyor. Kalorisinden ise hiç bahsetmiyoruz. Evde basitçe yapabileceğin hafif ve lezzetli brownie yapmaya hemen başlayabilirsin.

 

 

 

Malzemeler

 

3 adet yumurta

1 su bardağı esmer şeker

200 gram bitter çikolata

200 ml. Krema

(İsteğine göre içerisinde ceviz, badem gibi kuruyemiş ve kuru meyveler ekleyebilirsin.)

 

 

 

Yapılışı

 

-Bitter çikolatayı küçük parçalara bölerek benmari usulü erit sonra üzerine kremayı ekleyip karıştır.

-Karışım iyice pürüzsüz bir kıvam alınca ocaktan alıp ılımaya bırak.       

-Yumurta ve toz şekeri mikser yardımıyla kar gibi olana kadar çırp.

-Soğuyan krema ve çikolata karışımına, kar gibi olan yumurta karışımını azar azar ilave et.

-Alttan üste doğru karıştırarak yumurtalı karışımı yedir ve ardından yağlı kâğıt serdiğin ve yağladığın kelepçeli kalıba karışımı dök.

-Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kontrollü olarak 25-30 dakika pişir.

 
 
 
 
 

 

Şekersiz Muzlu Pancake

İster kahvaltıda istersen arkadaşlarınla düzenleyeceğin bir brunch davetinde kimse pancake’e hayır diyemez. Tabii üzerine nutella sürerek yemeni tavsiye etmiyoruz. Zira tarifin ne kadar sağlıklı olursa olsun birlikte yediğin diğer şeyler her şeyi mahvedebilir. Onun yerine badem, bal ve muz dilimlerini tercih edebilirsin.

 

Malzemeler

 

1 adet büyük boy olgun muz

5 yemek kaşığı süt

1 adet büyük boy yumurta

1 çay bardağı yulaf ezmesi

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1/2 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı vanilya özütü (arzuya göre)

 

 

Yapılışı

 

Yulaf ezmesini rondoda un kıvamına gelene kadar çek.

Orta boy bir kabın içerisine yumurtayı köpürene kadar çırp.

Ayrı bir yerde muzu iyice ez.

Çektiğin yulaf ezmesini, sütü, muzu, zeytinyağını, karbonatı ve birkaç damla limonu çırptığın yumurtanın üzerine ekle. Koyu kıvamlı bir karışım elde edeceksin.

Son olarak içerisine istersen vanilya özütünü ekleyebilirsin.

Karışımın üzerini kapat ve dolapta en az 15 dakika hatta vaktin varsa 1 saat beklet. Ardından hafif yağladığın ve ısıttığın tavada pişirmeye başlayabilirsin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr