Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Tarih Kokan Şehir: Roma >>
0

Mevsimden dolayı devamlı deniz kum güneş tatillerinden bahsetsek de kültürel seyahatlerin de yeri ayrı. Yaz aylarında hem denizin keyfini çıkarabileceğin hem de kültürel bir gezi yapabileceğin birçok yer var. İtalya da onlardan biri. Akdeniz’e kıyısı olan bu ülke hem plajları hem de tarihi zenginliği ile fazlasıyla dikkat çekiyor. Kültürel bir gezi yapmak istersen tercihini Roma’dan yana kullanmanı tavsiye ediyoruz. Zira burası 3.000 yıllık tarihi, ortaçağ, barok ve rönesans izlerinin hâkim olduğu sokakları ile tam bir kültür cenneti. Dolayısıyla sana tavsiyemiz Roma sokaklarını yürüyerek gezmen yönünde. Her adımında keşfedilecek yepyeni şeyler bulacaksın. Roma’ya gelmeden öne kendine bir gezi planı oluşturmayı unutma. Öncelikle bilet fiyatlarını takip ederek sana en uygun tarihi seçmekle işe başla. Ardından bavul hazırlığın için bir liste yapıp eksiklerini tamamla. Tabii bir de Roma’da gezilecek yerler neresi; başlığı altında kendine bir gezi planı oluşturmayı da unutma. Oxxo ekibi olarak planını hazırlamanı kolaylaştırmak için senin için bir liste oluşturduk. İşte gezmen gereken yerlerden bazıları.

Tarihi Roma’da Gezilecek Yerler

Günlerce gezmeli ve gittiğin yeri keşfedeceğin bir tatil planlamak sandığın kadar kolay olmayabilir. Programını iyi yapmalı, hatta mümkünse gün gün, lokasyon lokasyon organize etmelisin. Konu Roma’da gezilecek yerler olunca biz de senin için küçük bir araştırma yapalım dedik. Belki de bir sonraki seyahatini Roma’dan yana kullanmak isteyebilirsin. Roma’da görmen gereken yerleri not etmeyi unutma. 

 

 

 

 

 

Collesium

Tabii ki ilk sırada şehrin en önemli yapılarından Collesium geliyor. 2 bin yıllık bir geçmişi olan yapı, geçmişte gladyatörlerin çarpışmalarına, hayvan dövüşlerine, idamlara ve ironiktir ki tüm bunların yanında tiyatrolara da ev sahipliği yapmış. 50 binden fazla seyirciyi ağırlayabilen Collesium ulaşmak için metro ile Colosseo durağında inebilirsin.

Foro Romano

Collesium’dan çıkar çıkmaz karşında göreceğin Foro Romano, eski Roma dönemlerinde siyaset, ekonomi ve hukuk merkezi olarak kullanılıyormuş. Aynı zamanda ticaretin yapıldığı, halkın toplandığı ve dini merkez olarak da kullanılan bir kompleksmiş. Dünyanın en büyük arkeolojik bölgelerinden birisi olmasıyla Roma’da gezilecek yerler listenin başında yer alması gerekenlerden. 

 

 

 

 

 

 

 

Roma Vittorio Emanuele II Abidesi

Foro Romano’dan çıkınca Piazza Venezia’ meydanında bembeyaz büyük bir yapı olan Vittorio Emanuelle II Abidesi’ni tüm heybeti ile görmemen imkânsız. Burası Birleşmiş İtalya Krallığı’nın ilk kralı II. Vittorio Emanuele’yi onurlandırmak için 1885-1911 yılları arasında yapılmış. Gelmişken Vittorio Emanuele II Abidesi’nin alt kısmında bulunan İtalya Birleşme Müzesi’ni de gezebilirsin. Üst bölümünde yer alan seyir terasında ise Roma’nın manzarasını arkana alıp anı ölümsüzleştirebilirsin. 

Pantheon

Burası tam 2000 yıllık bir tarihe sahip. Eşsiz mimarisi ve dünyadaki en büyük kubbeli yapılardan biri olması burayı eşsiz kılan şeylerden. Pantheon içerisinde Kral II. Vittorio Emanuele, I. Umberto ve ressam Raphael’in mezarlarını görebilirsin. Aynı zamanda Tanrıların Tapınağı olarak da adlandırılan Pantheon, Roma dönemlerinden kalma en güzel şaheserlerden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Trevi çeşmesi

Namı diğer Aşk Çeşmesi. Roma’ya gelip buraya uğramazsan olmaz. Zira burası turistik açıdan en ok rağbet gören yerlerden biri. Buraya geldiğinde dilek tutup çeşmeye bozuk para atmak geleneklerden. İnanışa göre, sağ elle sol omuz üzerinden para atan bir kişinin dileği kabul olur ve o kişi bir gün yeniden Roma’ya gelirmiş. İki tane bozuk para atmanın burada âşık olunacağına, üç tane bozuk para atmanın ise Roma’da birisi ile evleneceğine işaret ettiğine inanılıyor.

Santa Maria Maggiore Bazilikası

Burası Meryem Ana’ya adanan en büyük kilise olarak biliniyor. 4. Yüzyılda Meryem Ana’nın rüyasında kendisine görünmesinden sonra Papa Liberus’un buranın inşa ettirmiş. Altın, mozaik ve mermerlerle süslü, ihtişamlı bir yapı olan Santa Maria Maggiore Bazilikası’nda büyülenmemen mümkün değil.

İspanyol Merdivenleri

Roma’nın en ünlü üçüncü noktası İspanyol Merdivenleri tam 135 basamaktan oluşuyor. Merdivenleri sonuna kadar çıkmayı başarabilirsen Villa Medici’ye varacaksın. İspanyol Merdivenleri’nin hemen ayağında ise Roma’nın ünlü çeşmelerinden bir diğeri Fontana della Barcaccia yer alıyor.

Tüm bunların yanı sıra Antik Roma ve Vatikan da Roma’da gezilecekler yerler listesinde yer alması gereken yerlerden. 

 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr