Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Selülit Derdine Son! >>
0

Biz kadınların en büyük dertlerinden biri de elbette selülitler. Yazın gelmesiyle beraber şort, mini etek ve mayo bikini sezonu da açıldı. Kısa şok diyetler, kapsül spor antrenmanları yaparak sağlıklı ve selülitsiz bir vücuda sahip olmaya çalışıyoruz. Uzmanlar elbette bu kısa önlemleri yapmamızın vücudumuza daha çok zarar verdiği düşüncesindeler. Hayatı yoğun ve stresli yaşadığımızı düşünürsek düzenli spor yapmak pek de mümkün görünmüyor.  Aşağıda kısa kısa hayatımızın akışına rahatlıkla adapte edebileceğimiz öneriler bulunmakta.

 

Limonlu su için. Sabah kalktıktan hemen sonra aksam yatmadan önce 1 bardak ılık suya 3,4 damla limon sıkarak için. Aynı zamanda günde 2-2,5 litre su içerek vücudunuzdaki ödemden kurtuluş olursunuz.

 

 

Şok diyetlerden uzak durun. Biz bayanların sıklıkla başvurduğu yollardan bir tanesi de şok diyetler. Maalesef şok diyetler daha çok selülit oluşturmaktadır. Selülit sevmiyorsanız bu tarz diyetlerden vazgeçmelisiniz.

 

Vücudunuzu nemli tutun.  Her duş sonrası selülit bölgesine soya lesitini içeren krem sürerek nemlendirin.

 

Meyve suyu ve bitki çayları tüketin. Çay kahve kola asitli içecekler yerine doğal meyve suları ve bitki çayları tercih edin. Özellikle yeşil çay selülit azalmasına yardımcı bir içecek.

 

Yemekten sonra dişleriniz fırçalayın. Yemekten sonra dişlerinizi fırçalamak daha sonra yemek yeme isteğini azaltmaktadır. Deneyin göreceksiniz.

 

Şeker ve Undan uzak durun.  Yağlı, şekerli ve unlu yiyeceklerden uzak durun. Şeker yerine tatlandırıcı tercih edebilirsiniz.

 

Kısa Egzersizler yapın. Gün boyu masa başı iş yaptığımız ve ayaklarımız aşağıda kaldığı için evde ayaklarımız vücudumuzdan yukarda oturur ya da yatar vaziyette durun. Hatta bir müddet ayaklarınızı duvara yaslayarak durabilirsiniz. Haftada 3 ya da 4 gün 25 er dakika yürüyüşte etkili olacaktır.

 

Yemek saatlerine önem verin.  Aksam yemekleri çok geç yememeye özen gösterin. Aynı zamanda sabah kahvaltılarını kuvvetli öğlen ve akşam yemeklerini hafif yemeyi tercih edin.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr