Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Kış Sonuna Kadar Bebek Gibi Pürüzsüz Bir Cilt! >>
0

 Havaların gün geçtikçe soğuduğu şu günlerde, cilt bakımımız oldukça önemli bir yere sahip. Hava soğukluğu cildimizi kurutuyor ve haliyle çatlaklara ve derimizin pul pul dökülmesine yol açıyor. Cildimizin tüm reaksiyonlarını engellemek için sık sık nemlendirmeniz ve cilt tipinize uygun bir bakım rutini oluşturmanız gerekiyor. Fakat dıştan ne kadar müdahale edersek edelim, önemli olan noktalardan biri de su. Kışın azalttığımız su tüketimini arttırmalı ve vücudumuza daha fazla sıvı takviyesi  yapmalıyız.

Sıvı takviyesi cildinizin ve vücudunuzun ihtiyacını karşılayacak ve cildinizde oluşan kuruluğu engellemeye yardımcı olacaktır. Özellikle ellerinizi ve yüzünüzü gün içinde nemlendirerek, ihtiyacı olan nemi sağlamalısınız. Cilt tipinize uygun nemlendiricinizi gece yatmadan uygulayarak, soğuktan kaynaklanan kuruluğu engelleyebilirsiniz. Dudaklarınız da kışın soğuk havadan en fazla etkilenen bölgelerden biri, gün boyunca nemlendirmesinden emin olduğunuz bir dudak nemlendiricisi ile nemlendirmeli, çatlak oluşumunu engellemeye çalışmalıyız. Eğer çatlak oluşumu nemlendirici ile tedavi olmuyorsa hücre yenileyici kremler veya vazelinden yararlanabilirsiniz.

Sadece yüz ve el için değil tüm vücudunuzu da duştan sonra, nemlendirici kremler veya bebek yağı ile nemlendirip çatlamayı ve kuruluğu engelleyebilirsiniz. Tüm bunların dışında kışın güneş koruyucuları göz ardı etmemek gerekir. Güneş kışın yüzünü bize pek göstermese de zararlı ışınlarından maalesef olumsuz olarak etkileniyoruz. Makyajlarınızın altına uygulayacağınız güneş koruyucuları ile gün boyu korunarak, ışınların oluşturabileceği lekelerden korunabilirsiniz.

Ayrıca haftada bir veya iki kez yapacağınız nem maskesi ve peeling uygulamaları ile cildinizi canlandırabilirsiniz. Maskenizi satın alabilir ya da doğallıktan yanaysınız evde doğal maskeler yapabilirsiniz. Bal, zeytinyağı ve şeker gibi evde bulunan malzemelerle yapabileceğiniz maske ve peelingleri tercih edebilirsiniz.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr