Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Romantik Kaçamak Rehberi >>
2

Her ne kadar bu yıl Sevgililer Günü Çarşamba gününe gelse de bu hafta sonu kaçamağı yapmana engel değil. Ayrıca her an şehirden kaçmanın yollarını aradığımız hayatımızda, bugünden daha iyi bir sebep olamaz her halde. Hem sevdiğimiz ile birlikte küçük bir kaçamak yapmak için 14 Şubat’tan daha anlamlı bir gün de olamaz ne de olsa.  İster doğayla iç içe, istersen de kültürel geziler yapabileceğin şehre yakın bir çok destinasyon var. Hem hediye alternatifi olarak da bir çift uçak bileti hiç de fena sayılmaz.

 

Adalar

Hem şehre yakın hem de doğal ortamıyla sevgilinle huzurun ortasında doğayla iç içe bir kaçamak yapabilirsin. Kalabalıktan uzak bir yer arıyorsan bu aylarda adalar biçilmiş kaftan. Ayrıca hafta sonu 2-3 günlük bir kaçamak olacağından yol yorgunluğu veya bavul toplama boşaltma derdi olmaması açısından da çok avantajlı. Önerimiz daha çok Burgaz Ada ya da Büyük Ada yönünde. Buralar diğer adalara göre hem daha fazla yeşil alan sahip, hem de kültürel mekanlar açısından daha zengin. Adanın sakin ambiyansında yıldızlar altında denize karşı yiyebileceğin romantik akşam yemekleri, sıkı giyinmek şartıyla yapabileceğin bisiklet turları veya faytonla yapabileceğin ada turu ile keyifli bir hafta sonu kaçamağı geçirebilirsin.

Kapadokya

Doğal güzelliği ve kültürel mirasıyla büyüleneceğin Dünya harikalarından biri olan Kapadokya mutlaka alternatiflerin arasında olmalı. Sevgilinle romantik ve kültürel bir Kapadokya turu için Ürgüp’yeki “Üç Güzeller” adı verilen meşhur peri bacalarından başlayabilirsin. İçinde odaların birbirine merdivenler, tüneller ve koridorlarla bağlanan Uçhisar Kalesi’ni de görmeyi unutmayın. Çünkü Kapadokya’da sadece yer üstünde değil yer altında da hayat bulan yerleşim yerleri oldukça dikkat çekiyor. Gezinizin ardından alışveriş yapabileceğiniz onyx taş atölyelerini ziyaret edebilirsiniz. Biraz da romantizm diyorsan tabii ki tüm şehri ayaklarının altına aldığın eşsiz manzara eşliğinde yapacağınız balon turları en güzel seçeneklerden. Ardından Bağlıdere Vadisi olarak da bilinen Aşk Vadisi’ni de görmeyi unutmayın. Günün sonunda Kapadokya’da şömine başında yudumlayacağınız el yapımı şaraplarla yorgunluğunuzu atabilirsiniz.  

 
 
 
 


 

Uludağ

Bu kış sevgilinle henüz bir Uludağ tatili yapmadıysan Sevgililer Günü fırsatını değerlendirebilirsin. Beyazlar altında sevgilinle hem eğlenip spor yaparken, hem de romantik bir hafta sonu geçirebilirsiniz. Bembeyaz örtü üzerinde gönlünüzce eğlendikten sonra şömine eşliğinde kutlayacağınız bir sevgililer gününden daha özel ne olabilir ki? Birlikte kayak ve snowboard yapabilir, bilmiyorsanız oradaki eğitmenlerden birlikte ders alarak güzel anılar biriktirebilirsiniz. Burada kalacağınız otellerin sıcak havuzlarında yapacağınız keyif ve buz gibi havasında sucuk ekmek keyfi de tatilinin cabası.

Yedigöller

Son zamanlarda kamp anılarını anlatan arkadaşların çoğaldı mı? Evet, son zamanlarda çantasını ve çadırını alan doğa içinde kamp yapmaya gidiyor. Sevgilinle doğanın sessizliği içinde bir kış kampına ne dersin? Sevdiğinle olağanüstü manzaraya uyandığın, o eşsiz görüntüye karşı ateş başında saatlerce oturup yıldızları izlediğin, bir yandan da huzur içinde birbirinizi dinlediğiniz dolu dolu iki gün hiç fena olmazdı öyle değil mi? Tüm teknolojik aletlerini bir kenara bırakmanı öneriyoruz. Burada birbirinizi sadece aşka ve huzura ayırın. Doğanın dinlendiren sesleri ve kuşların cıvıltıları eşliğinde sıkılmadan saatlerce patikalarda el ele uzun yürüyüşler yapabilirsiniz. Sakin ve karşılıklı birbirinizi dinleyebileceğiniz keyifli bir Sevgililer Günü kutlaması için Yedigöller’e de bakmayı unutmayın.

 
 
 
 
 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr