Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Oscar’dan Önce Son Çıkış >>
0

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen SAG Ödül Töreni’nden sonra şimdi de gözlerimizi Oscar’a çevirdik. 24 Şubat günü gerçekleşecek 91. Oscar Ödül Töreni için sabırsızlanıyoruz. Heyecanımız tabii ki sadece kazananlar için değil. Kırmızı halı görünümlerini de bir o kadar merak ediyoruz. Oscar Ödül Töreni’nin tarihini not aldıysan, adaylara da birlikte göz atmaya ne dersin? Zira bu yıl oldukça iddialı adaylar var. Oscar heyecanına ortak olman için 24 Şubat’tan önce izlemen gereken filmleri senin için inceledik.

 

 

 

En İyi Film Adayları

Roma

Dram türündeki Roma adlı filmde birbirinden farklı hayatlara sahip olsalar da benzer travmalar yaşayan Cleo ve Sofia’nın siyasi kargaşanın hüküm sürdüğü bir ortamda birbirlerine destek olma hikâyesini anlatıyor. En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Orijinal Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmenliği, En İyi Ses Kurgusu ve En İyi Ses Miksajı alanlarında yarışta yer alacak kadar iddialı bir yapım. Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini ise iki Oscar ödüllü Alfonso Cuaron üstleniyor.

 

BlacKkKlansman

Gerçek bir hikâyeden uyarlanan BlacKkKlansman, Oscar’ın bir diğer iddialı filmlerinden. Zira, filmin yönetmen koltuğunda Malcolm X”, “25. Saat” ve “İçerideki Adam” gibi filmlerle tanınan 2 Oscar adayı Spike Lee oturuyor. Star Wars evreninin Kylo Ren’i Adam Driver ve “Ballers” dizisiyle tanıdığımız John David Washington ise başrolleri paylaşıyor. Kenti ele geçirmeyi planlayan bir örgütü durdurmaya çalışan bir dedektifin sürükleyici hikâyesi bir Cumartesi akşamına heyecan katabilir. Film aynı zamanda En İyi Kurgu, En İyi Orijinal Müzik, En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Yönetmen ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dallarında da aday.

 
 

 

 

Bohemian Rhapsody

İzlerken tüylerimizi diken diken eden, Rami Malek’e SAG Ödülü kazandıran filmi izlemediysen Bohemian Rhapsody’i izlenecekler listenin ilk sıraya koymalısın. En İyi Kurgu, En İyi Ses Miksajı, En İyi Ses Kurgusu ve tabii ki En İyi Erkek Oyuncu alanlarında yer alan iddialı adaylar arasında. Filmde Queen’in simgeleşmiş şarkıları ve Freddie Mercury’nin Live Aid konserine kadar olan süreçte yaşadıklarını izlerken duygulanmamak elde değil.

The Favourite

En İyi Kurgu, En İyi Kostüm Tasarımı, En İyi Görüntü Yönetmenliği, En İyi Orijinal Senaryo, En İyi Yönetmen, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve En İyi Kadın Oyuncu alanlarında aday olan The Favourite’ı Oscar gecesinden önce mutlaka izlemelisin. Kraliçe, onun sağ kolu ve yeni hizmetçi arasında geçen mücadeleyi konu alan filmde Olivia Colman, Rachel Weisz ve Emma Stone başrollerde yer alıyor.

 

 

Black Panther

Wakanda Kralı olan T'Challa düşmanlarını yenmek, halkının güvenliğini ve yaşam biçimini korumak için büyük bir mücadeleye girecek. Özellikle fantastik yapımları seviyorsan mutlaka izlemelisin. En İyi Kostüm Tasarımı, En İyi Ses Kurgusu, En İyi Ses Miksajı ve En İyi Orijinal Müzik alanlarında da aday olan film ile fantastik bir dünyaya ışınlanacaksın.

Vice

Christian Bale, Amy Adams, Steve Carell ve Sam Rockwell’in yer aldığı Vice adlı film Amerika’da 2001- 2009 yılları arasında başkan yardımcısı olarak görev yapan Dick Cheney’i izliyoruz. Amerika tarihini en güçlü başkan yardımcılarından biri olan Dick Cheney’in uyguladığı politikaları ve 9 Eylül saldırısı sonrasındaki süreci yönetmedeki etkisine tanıklık edeceksin. Vice filmi ile aynı zamanda genel kültürünü de genişleteceğin kesin. Vice, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Orijinal Senaryo ve En İyi Kurgu olmak üzere 6 dalda aday gösterildi.

 

 

A Star Is Born

SAG Ödül Töreni’nde en çok konuşulan isimler arasında yer alan Lady Gaga ve Bradley Cooper bakalım Oscar gecesinde de aynı sansasyonu yakalayabilecekler mi? Müzik, aşk, şöhret ve içsel bunalımların bir arada olduğu film güçlü adaylar arasında. Öyle ki En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmenliği ve En İyi Ses Miksajı olmak üzere 6 dalda daha aday.

Green Book

Ünlü Afro-Amerikalı piyanist Dr. Don Shirley ve onun şoförü Tony Lip’in ırkçılıkla, tehlikeyle ve beklenmedik davranışlarla karşılaşmalarını anlatıyor. Başrolünde Akademi Ödülü adaylığı olan Viggo Mortensen ile Ay Işığı filmi ile Oscar’ı kazanan Mahershala Ali yer alıyor. En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Orijinal Senaryo ve En İyi Kurgu alanlarında aday olan film bakalım evine ödül ile dönebilecek mi?

 

 

 

 
 
 
 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr