Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Mutlaka İzlenmesi Gereken Netflix Dizileri >>
1

 

 

Televizyonların popülerliğinin ardından internet dizilerinin hızlı yükselişi ile birçok kaliteli yapım izleyiciyle buluşuyor. İstediğin zaman istediğin yerde izleme özgürlüğü sunan internet dizileri bu gidişle hayatının da vazgeçilmez parçası olmaya aday…

 

Sayısız seçeneğin yer aldığı derin ve eğlenceli Netflix dünyasında dolanırken, kararsız kalıp kaybolduysan doğru yerdesin! Oxxo Blog olarak trend yapımların art arda sıralandığı Netflix dizileri arasından iddialı 10 yapımı senin için sıraladık…

 

 

     

 

1. Brooklyn Nine-Nine  

Dizi, Brooklyn’in 99 numaralı polis bölgesindeki bir karakolda bulunan dedektiflerin ve karakol çalışanlarının başına gelen komik, eğlenceli olayları farklı konular eşliğinde anlatıyor.

Brooklyn Nine-Nine içerisinde karakterler oldukça tuhaf davalarla uğraşırken, birbirleriyle yaşadıkları çekişmelerin yanında başlarına dert açmaktan da geri kalamıyorlar.

Polisiye türüyle birlikte eğlenceli konuların ele alındığı Netflix dizisi Brooklyn Nine-Nine, listene eklenmeyi bekliyor…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Altered Carbon

Dizinin konusu; günümüzden 300 yıl sonrasında geçiyor. Çok sevilen bu Netflix dizisi, fiziksel ölümden sonra bilincin ve anıların başka bedenlere aktarılabildiği karanlık bir dönemi kapsıyor.

250 yıl önce terör örgütüne üye olmakla suçlanan Takeshi Kovacs, yıllar sonra başka bir bedende canlandırılıyor. Yaşamak istemediği bir yerde uyandırılan Kovacs, alışık olmadığı bu dijital dünyadan kaçmanın yollarını arıyor.

Bilim kurgu türü hoşuna gidiyorsa Altered Carbon mutlaka listeye eklenmeyi hak ediyor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. The Good Place

Dizi, öldükten sonra kendisini The Good Place(İyi Yer) olarak adlandırılan yerde bulan Eleanor’un yaşadığı maceraları mizahi bir şekilde sunuyor.

Dünyadayken bencil ve umursamaz biri olan Eleanor,  İyi Yer’e yanlışlıkla gönderildiğini fark ediyor ancak bu durumu çevresindekilerle paylaşmıyor. Bunun yanı sıra; Eleanor’un İyi Yer’e gelmesiyle kasabada işler karışmaya başlıyor. Ardından Eleanor; komşuları Chidi, Tahani ve Jason ile birlikte beklenmeyen maceralara sürükleniyor.

Farklı konusuyla merak uyandıran The Good Place, bir Netflix dizisi olarak listene eklemen gerekenler arasında yer alıyor…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Elite

Dizi, İspanya’nın tanınmış okullarından birine gelen üç öğrenciyle başlıyor. İşçi sınıfından gelen bu üç öğrenci ile sosyal statüsü yüksek olan diğer öğrenciler arasında çatışmalar çıkıyor.

Elite dizisinde; iki grup arasında kalan Marina’nın ölü bulunması ve katilin kim olduğunun bilinmemesiyle şüpheli durumlar gelişiyor.

Farklı dünyalar, akademik çekişmeler ve toplumsal sorunların üzerine gelen sorgu sürecinin kattığı gerilim ile konu daha da ilginçleşiyor. Sürükleyici olaylarla sunulan Netflix gençlik dizisini izlemek istersin diye düşündük…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Dark

İzleyenler tarafından “beyin yakan dizi” olarak adlandırılan Dark, karmaşık yapısı ve merak uyandıran konusu ile dikkat çekiyor.

İzlenmesi gereken Netflix dizileri arasında yer alan Dark; 33 yılda bir yaşamları yenilenen Winden kasabası sakinlerini konu alıyor. Zaman makinesi ile geçmiş ve gelecek arasında yapılan yolculuklar merak uyandıran olaylara yol açıyor.

Geçmiş ve gelecekte yaşanan gelgitlerin konu alındığı dizi, seni cezbedecek gibi görünüyor…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Peaky Blinders

1900’lü yıllarda geçen Netflix dizisinde bir gangster hikayesi işleniyor. Shelby ailesinin bitmek bilmeyen maceralarının yer aldığı dizide oyunculuklar da fazlasıyla beğeniliyor.

Peaky Blinders çetesinin sokaklarda kurduğu hakimiyet ve devamında yaşanan olaylar çarpıcı bir şekilde ele alınıyor. Bu çetenin elemanı olan Tommy Shelby’nin yaptığı bir hata yüzünden bölgeye atanan müfettiş ile olaylar gelişiyor…

Dönem dizileri arasında üst sıralarda yer alan Peaky Blinders, kostümler ve dönemin ruhuna uygun olan senaryosu ile izleyenleri hikayenin içine sürüklüyor. Tarihi mekan ve kıyafetlerin bulunduğu yapımları sen de seviyorsan Peaky Blinders bunu fazlasıyla gözler önüne seriyor…

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Sense8

Dizi, 8 ayrı coğrafyada yaşayan 8 farklı kişinin birbirlerini hissederek ilginç bir biçimde düşüncelerini, zihinlerini ve yeteneklerini paylaşmalarıyla başlıyor. Birleşik Krallık, Mexico City, Seoul, Berlin, Mumbai, San Francisco, Nairobi ve Chicago’da yaşayan 8 kişi, tek bir ruh halini paylaşabildiklerini anladıklarında olaylar farklı bir boyuta geçiyor.

Sense8 dizisinde; Riley ve Will karakterlerinin zihinlerinde canlanan yerde buluşmaları, sürükleyici olayların başlangıcı oluyor. Herkesin bu gizemli durumu çözmeye çalışması ile devam eden hikaye giderek ilginç bir hal alıyor.

Dikkat çeken konusuyla izlemeye değer Netflix dizileri arasında bulunan Sense8, listene eklemen için bizden sana geliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Stranger Things

2016 yılında yayınlanmaya başlayan Stranger Things, konusu itibariyle 80’li yılların korku ve gerilim türündeki filmlerine atıfta bulunuyor. Stranger Things’in konusu; 3 çocuğun kaybolan arkadaşlarını ararken başlarından geçen doğaüstü maceralardan oluşuyor.

Gizemli ve doğaüstü olayların heyecanını seviyorsan, Stranger Things bir şansı hak ediyor. Sürükleyici hikayesiyle yankı uyandıran Netflix dizisi seni bekliyor…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. Orange Is The New Black

Lüks ve konforlu bir hayat süren Piper Chapman, yıllar önce işlediği bir suç yüzünden hapse girmek zorunda kalıyor. Ardından ortama ayak uydurma aşamasında başına gelen olaylar fazlasıyla dikkat çekiyor.

Ses getiren bu Netflix dizisinde, ana karakter olarak çıkan Piper’ın hapse girmesinin ardından, içerideki birçok karakter ve onların arka plandaki hayatları da ayrıntılı bir şekilde işleniyor.

Hem dram hem de komediyi bir arada bulabileceğin Orange Is The New Black senin için çok uygun görünüyor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. Ozark

Ozark’ın hikayesi, Chicago’da yaşayan sıradan bir aile ve bu ailenin babası olan Marty Byrde’ın kartelleri memnun etmek için para aklamasıyla başlıyor.

Dizinin devamında işler giderek karıştığında, Marty Byrde ailesini korumak için onlarla birlikte Güney Missouri’ye taşınıyor. Ancak Chicago’yu terk etmek tabii ki Marty Byrde için son olmuyor… Ozark dizisinde asıl macera Marty ve ailesi Missouri’ye taşındıktan sonra başlıyor.

Suç, gerilim ve dram karışımı olan Netflix dizisi birçok türü bir arada sunuyor. Aile ilişkileri, suç ve hayatta kalma mücadelesini konu alan Ozark’ı listene eklemeni öneriyoruz…

 

 

 

 

 

 

 

Bonus: Atiye (The Gift)

Beren Saat gibi güçlü isimlerin yer aldığı Atiye dizisi, Netflix içerisindeki ikinci orijinal Türk yapım olarak karşına çıkıyor. Merakla beklenen dizide; bir arkeolog olan Atiye ve onun İstanbul’dan Göbeklitepe’ye uzanan hikayesi konu alınıyor.

Yapılan arkeolojik çalışmalar sonucunda ortaya çıkan mistik sembolün Atiye ile ilişkisi her şeyin başlangıcı oluyor. Geçmişini sorgulatacak gizemli olayların peşine düşen karakteri konu alan ve Beren Saat ile hayat bulan Atiye, Netflix dizileri arasında üst sıralara yükselecek gibi görünüyor. 27 Aralık’ta yayınlanacak olan Atiye, hem tarihi hem de gizemli olayların yer aldığı ilginç konusuyla daha şimdiden heyecan uyandırıyor…

 

 

 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr