Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Mutfaktaki Rehberin >>
0

Hem sağlıklı beslenmeye hem de mutfakta zaman geçirmeye meraklıysan bu kitaplara bayılacaksın. Bir yemek kitabından daha fazlası olan bu yayınlar sayesinde kulaktan dolma bilgilerini sağlamlaştıracak, merak ettiğin sorulara cevap bulacaksın. Pişirme tekniklerinden beslenme şekillerine, yemeğin tarihinden vücuduna zarar veren alışkanlıklardan kurtulma yollarına kadar tam bir rehber niteliğindeler. Kısa sürede, pratik bir şekilde sağlıklı lezzetler yaratmak ve dağarcığını daha da genişletmek istiyorsan bu kitaplara göz atmalısın!

 

 

 

Şekersiz 21 Gün – Özge Bezirci Dikici

Bırakmak istediğin veya kazanmak istediğin alışkanlıklarda 21 günün önemini duymuşsundur. Örnek beslenme modeli ve sağlıklı tariflerin yanı sıra ihtiyaç duyduğun motivasyon kaynaklarını bir kılavuz şeklinde elinin altında olacak. 21 günde bedeninde ve zihninde nelerin değişebileceğini görmek istiyorsan, bu kitabı okumanı tavsiye ediyoruz.

Kıtlık ve Bolluk – Massimo Montanari

Yaşamımız için her şeyden hayati bir öneme sahip olan yemeğin Avrupa kültürlerinin evrilmesinde aslında fazlasıyla etkisi olduğunu biliyor muydun? Mesela kıtlık döneminde yemek bir yaşam amacıyken, bolluk dönemlerinde ise çeşitli pişirme teknikleri ile statü ifade etme aracı olmuş. Daha fazlasını merak ediyorsan kütüphane eklemek için beklemene gerek yok.

 

 

 

 

Vegan Beslenme – Murat Kınıkoğlu

Son birkaç yıldır büyük trend haline gelen vegan beslenme hakkında ne kadar bilgiye sahipsin? Vegan beslenmenin temelinde aslında tüm canlıların yaşama arzusuna saygı duymak yer alıyor. Kitabı karıştırırken modern dünyadaki özgürleşme ile canlıların hayatlarına son vermenin bir çelişki olduğunu göreceksin.  Aynı zamanda vegan beslenmenin sağlık açısından da pek çok yararı olduğunu öğreneceksin.

 

 

 

 

 

Doğru Gıda- Annie Bond, Melissa Breyer, Wendy Gordon

Sağlıklı beslenmeyi hayat felsefesi edinmiş olabilirsin. Fakat acaba bir yerlerde eksik ya da yanlış yaptığın bir şey olabileceğini hiç düşündün mü? Bu kitapta her şeyden önce sağlıklı bir yaşamın 8 adımını öğreneceksin.

Besin Paradoksu – Steven R. Gundry

Sağlıklı besleniyorsun fakat her şeyi doğru yaptığını düşünmene rağmen kilo veremiyor musun? Belki de yanlış bildiğin bir şeyler vardır. Besin Paradoksu adlı kitapta doğru bildiğin yanlışlar ile yüzleşeceksin. Ayrıca hastalıklardan diyabete, bağırsak rahatsızlıklarında kalp hastalıklarına kadar birçok hastalığı sadece beslenme alışkanlıklarını değiştirerek tedavi edilebileceğini keşfedeceksin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr