Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Mucizevi Besin: Chia >>
2

Kış aylarında boş verdiğin formunu yazın yaklaşmasıyla hızlıca toparlama çabalarına başlıyorsun değil mi? Kendine uyguladığın spor programlarının yanında da beslenmene getireceğin değişiklikler ve birkaç küçük eklemelerle hızlıca fitleşebilirsin. Öncelikle taze meyve sebze, ev yapımı yiyecekler ve besin değerleri yararlı olan yiyecekleri beslenme rutinine eklemeli, tuzlu, şekerli, asitli ve hamur işi yiyecekleri de bu rutinden çıkarmalısın. Sana bu konuda biraz yol göstermek için ufak bir araştırma yaptık ve yıllardır duyduğun chia tohumunun ne gibi yararları olduğunu araştırdık.

 

 

 

-Kısa sürede formuna kavuşmak için olabildiğince az karbonhidrat, olabildiğince de bol lifli ve proteinli gıdalar yemelisin. Chia tohumunun 100 gramında 17 gram protein bulunduğu için muhteşem bir protein kaynağı ve antioksidan etkisi sayesinde bünyeni arındırıyor.

-Vücuduna yeteri kadar lif aldığında kilo kontrolünü sağlayıp daha kolay zayıflayabilirsin. Chia tohumunun 100 gramında tam 11 gram lif bulunuyor. Düzenli tükettiğinde kabızlık, gaz gibi problemlerinin de önüne geçebilirsin.

- Chia sadece kilo kontrolünde değil sağlıklı olman için de birçok fayda içeriyor. İçeriğinde bolca bulunan Omega 3 asitleri sayesinde beyni koruyor, kanserli hücrelerin oluşumunu engelliyor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

-Chia tohumu iyi kolesterolü artırırken kötü kolesterolün de düşmesine yardımcı oluyor.

-Diyet yaparken en büyük sorunlardan biri de sık sık acıkman ve tatlı krizlerin şüphesiz. İşte chia bu probleminin önüne geçiyor.

-Kalsiyum bakımında da zengin olan chia tohumu, kas gelişimine yardımcı oluyor. İlerleyen yaşlarda yaşanacak kemik erimesi gibi hastalıkların da önüne geçmen için geleceğe yatırım yapmana yardımcı oluyor.

- Muhtemelen daha önce hiç duymadın ama chia tohumunun dişlerine de çokça yararı var. İçinde bol miktarda kalsiyum ve A vitamini bulunduğu için diş sağlığına oldukça faydalı bir besin chia.

Önümüzdeki hafta bu mucizevi besin ile ne gibi yiyecekler hazırlayabileceğine dair bir yazıyla karşında olacağız. Takipte kal ☺

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr