Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Modunu Yükseltecek 8 Film >>
0

 

 

 

İzlediğimiz, okuduğumuz veya dinlediğimiz her şey modumuzu fazlasıyla etkiliyor. Bazen karamsar bir havaya bürünüp slow şarkılar yolumuza eşlik ediyor. Bazen de bir dram filminin içinde kendimizi bulup, dalıp gidiyoruz. Hüznün mevsimi sonbaharın da etkisiyle modumuz biraz değişikliğe uğramış olabilir. Bunun ilacı olarak mutlu filmler imdadımıza yetişiyor!

Senin için sevilen ve çok beğenilen mutlu filmleri bir araya getirdik… Evde olduğun günler keyifli bir şeyler izlemek istersin diye düşünüyoruz. İçinde kendine ait bir parça bulabileceğin bu filmleri izlenecekler listene eklemeyi unutma. cool

1. Küçük Gün Işığım /  Little Miss Sunshine (2006)

Sıradan bir Amerikan aile tipi olarak görünen ama kendi içerisinde zıtlıklar yaşayan Hoover ailesi eski bir minibüse binip hep birlikte yolculuğa çıkar. Onlar, çatışmalarıyla birlikte aile olmanın anlamını bu üç günlük yolculuk ile keşfedeceklerdir. Sonunda ise hiç beklemedikleri sürpriz olaylarla karşılaşmaları ve yolculuk içerisinde süregelen tartışmalar filmin komedi yönünü destekliyor. Sıcak bir aile komedisi izlemek istersen mutlu filmler arasından bu yapım hoşuna gidebilir. smiley (Imdb 7,8)

 

 

 

2.Yeşil Rehber / Green Book (2018)

Film, 1960’lı yıllarda Amerikalı siyahilerin eşitlik mücadelesi verdiği zaman diliminde geçiyor. Afrika kökenli piyanistin çıkacağı güney turnesi için ona bir bar fedaisi şoförlük yapacaktır. Bu yolculuk, ırk ayrımı konusunda sert düşünceleri, şiddete meyili olan şoför Tony ve şiddet karşıtı piyanist Don arasında bir dostluk yaratacaktır. Yol boyunca birlikte öğrenecekleri şeyler ve karşılaşacakları olaylar aralarındaki bağı desteklemeye yöneliktir. 2019 yılında 3 dalda Oscar ödülü kazanan bu filmi mutlaka mutlu filmler listene ekle… smiley (Imdb 8,2)

 

 

 

3.Çocukluk / Boyhood (2014)

Çekimleri 12 yıllık zamana yayılan bu filmin konusu; boşanmış bir çiftin çocuğu olan 6 yaşındaki Mason’ın hikayesi… Annesi ve babası boşandıktan sonraki sürecine tanık olduğumuz Mason’ın 12 yıl içerisinde öğrendiklerine, büyüdüğüne ve deneyimlerine şahit oluyoruz. Bu zorlu süreçte onun neler yaşadığını sen de görmek istersen Mason'ın hikayesini mutlaka izlemelisin. Ayrıca filmin çekim süresinin bu kadar uzun olması ilgi çekici… heart (Imdb 7,9)

 

 

 

4.Roma Tatili / Roman Holiday (1953)

Protokollerden ve sahte dünyanın dayattığı davranışlardan sıkılan genç prenses Ann bir yolculuğa çıkar. Yolculukta Roma’ya ulaşan prenses, içinde bulunduğu hayattan sıkıldığını fark eder ve şehre iner… Burada Amerikalı bir gazeteciyle tanışan Ann, onunla birlikte Roma’yı keşfe çıkar. Birlikte yaşadıkları eğlenceli ve mutlu anlar bu ikiliyi birbirine daha da yakınlaştırır. Devamında neler olduğunu görmek ve Roma turuna çıkmak istersen bu filmi hemen izlemelisin… Aynı zamanda bu film, Audrey Hepburn’ün keşfedildiği ve en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandığı filmmiş, harika! kiss (Imdb 8,0)

 

 

 

5.Lütfen Beni Öldürme / Stranger Than Fiction (2006)

İşinde bir türlü başarılı olamayan ve sıkıcı hayata sürüklenen ajan Harold’ın yaşamı aniden değişir… Bir gün kafasının içinde onu yönlendiren bir yazarın sesini duymaya başlar. İçinde duyduğu sesi saygın bir yazarınkine benzetir ancak emin olamaz. Onu yönlendiren bu sesin sürekli Harold’ın öleceğini söylemesi üzerine kime ait olduğunu bulmaya çalışır. Hayatını devam ettirebilmek için yazarı bulup ondan hikayenin sonunda ölmemeyi dileyecektir. Harold vakit dolmadan bunu başarabilecek mi? (Imdb 7,5)

 

 

 

6.Uzaklara Gidelim / Away We Go (2009)

Yaşadıkları yerden memnun olmayan çift Burt ve Verona ilk çocuklarını beklerken bir değişiklik yapmaya karar verirler. Çocuklarını iyi şekilde büyütebilecekleri ve ailenin devamında gelen bireylerin de yaşayabileceği bir yer bulmak… Bu amaçla Amerika’yı dolaşan çiftimiz türlü türlü maceralarla ve aksiliklerle karşılaşırlar. Kolay olmayan bu ev arama yolculuğunda onlara eski dostları ve akrabaları da yardım eder… (Imdb 7,0)

 

 

 

7.Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı / The Secret Of Walter Mitty (2013)

Kendi kafasında sürekli fantastik hikayeler kuran Walter ünlü bir derginin fotoğraf arşivinde çalışmaktadır. Hayalindeki sevgilinin birebir kopyası olan yeni iş arkadaşı Cheryl onu büyülemiştir. Bu büyünün bozulmaması için ona hislerini ifade edemeyen Walter, aksiliklerle boğuşmaya başlayacaktır. Çalıştığı derginin artık internet üzerinden yayın yapacağını öğrenen ve son basılı sayıda yer alması gereken 25.kareyi kaybeden karakterimizi macera dolu anlar beklemektedir. Yoğun duygular beslediği Cheryl bir yanda, kaybolan fotoğraf karesi bir yanda… (Imdb 7,3)

 

 

 

8.Benny ve Joon (1993)

Sıra dışı bir aşk hikayesini aktaran bu film eğlenceli ve renkli karakterleri ile ilgini çekebilir… Zihinsel açıdan bir rahatsızlığı olan Joon, hayatını abisi Benny’ye bağlı olarak geçirmektedir. Ancak bu süreçte hayatlarına giren Sam adlı eğlenceli karakter Joon’un dünyasını değiştirir. Birbiriyle çok iyi anlaşan bu ikili eğlenceli ve mutlu vakit geçirirken bir anda uzaklaşmak zorunda kalırlar… Nedenini merak ediyorsan mutlaka izlemen gerek. angel (Imdb 7,2)

 

 

Patlamış mısırını hazırla, şimdi sen de film önerilerimizle modunu yükseltebilirsin. Mutlu filmler başlığı altında beğendiğin filmleri not al ve keyifle izle! smiley #oxxolovesyou heart

 

 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr