Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Fit Kahvaltı Derken? >>
1

Günün en önemli, aynı zamanda en sıkı beslenilmesi gereken öğünü kahvaltı. Instagram'da sıkı ve fit vücutlarını hayranlıkla takip ettiğin fenomenlerin sırrı ne sanıyorsun? Tabii ki kahvaltı! Spor kadar beslenmelerinden en çok dikkat ettikleri şey kahvaltı. Sonuçta kahvaltı sağlıklı olması gerektiği kadar sana gün içinde ihtiyacın olan enerjinin büyük bir kısmını da vermesi gerekiyor. Aksi takdirde kendini yanlış saatler yanlış tercihler yaparak yememen gereken yiyecekleri yerken bulabilirsin. Klasik diyetlerde olduğu gibi her gün beyaz peynir, yumurta, bir dilim ekmek gibi sıkıcı kahvaltıları bir kenara bırak ve senin için derlediğimiz seçeneklere bir göz at!

 

 

 

Avokadolu Kahvaltı

İki dilim tam buğday ekmeğini kızartıp üzerine önce lor peyniri, ardından dilim avokadoları dizip üzerine de fıstık serpiştirebilirsin. Veya kızarmış ekmek üzerine avokadoyu sür, üzerine de haşlanmış yumurta koyup kahvaltının tadını çıkarabilirsin.

 

Kahvaltılık Chia

İstediğin meyveleri minik minik doğra.1 su bardağı süt ile birlikte chia tohumunu karıştırarak, 1 saat buzdolabında dinlendir. Üzerine hazırladığın meyveleri koy.

 

 

 

 

 

 

 

Sebzeli Muffin

4 adet yumurta, yarım su bardağı yulaf, 1 adet kabak, 2 adet sivri biber, 1 adet kapya biber, dereotu, maydanoz, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı süt, tuz, karabiber ve pul biberi iyice karıştır. Muffin kalıplarına dök ve önceden ısıttığın 180 derece fırında 25-30 dakika pişir.

Sebzeli Omlet

2 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 adet yeşil soğan, 1 tutam doğranmış maydanoz, 1 yemek kaşığı doğranmış taze fesleğen ile çok lezzetli bir omlet hazırlayabilirsin. Malzemeleri kendi zevkine göre çeşitlendirebilirsin. Mesela mantar ve ıspanak da yumurtaya çok yakışan sebzelerden.

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Tabii Ki Yulaf

Yulafı ister sıcak su veya süt ile pişirip meyve, bal ve fıstık ezmesi gibi lezzetler ekleyerek servis et, istersen de sağlıklı ve pratik kurabiyeler hazırla. Nasıl tüketirsen tüketirsen tüket. Yulaf ezmesi kahvaltı için harika bir seçenek. Eğer kurabiye yapmak istersen fıstık ezmesi, yulaf ve muz ile pratik tarifler hazırlayabilirsin. İstersen damla çikolata veya üzüm gibi kuru meyveler de ekleyebilirsin.

 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr