Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Evden Çalışmanın En Verimli 6 Yolu >>
0

 

 

Tüm dünyanın Corona Virüs sebebiyle büyük bir değişime uğradığını hep birlikte görüyoruz. Hatta bu değişim içerisine kendimizi de dahil ediyoruz. Salgın hastalığa karşı tedbir amacıyla evlerimizde kendimizi korumaya alıyoruz. Hem sevdiklerimiz hem de kendimiz için aldığımız bu önlemlerle birlikte günlük işlerimizi de yürütmeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda evden çalışma konusunu da birçoğumuz deneyimliyoruz.

Peki evden çalışma kısmında verimli olabilmek için neler yapıyoruz? İş yerlerimizden çok farklı olan bu ortamda bazen saatlerce masa başından kalkamıyor olabiliriz… Bazen de bir şeylere dikkatimizi tam olarak veremeyebiliriz. Bütün bunlara engel olabilmek ve Corona Virüsten korunmak için evden çalışma konusunda verim elde edebilmek için birkaç önerimiz var!

 

 

 

1.İşe Gidiyormuş Gibi!

Evden çalışma konusunda tam olarak adaptasyon sağlamak için sabah alarmı kurmalısın. Kalkacağın zamanı bilirsen daha programlı hareket edip zamanını daha verimli kullanabilirsin. Kalktığında seni iyi hissettiren ne varsa kısa bir süreyi ona ayırabilirsin. Meditasyon ya da esneme egzersizleri güne başlangıç için iyi bir seçenek olabilir!

Kalktığında pijamalarından kurtularak sevdiğin ve içinde kendini mutlu hissettiğin kıyafetleri giyebilirsin. Hatta evden çalışma konusunda profesyonel olan birçok insanın kıyafet konusunda işe gidiyormuş gibi hazırlandıklarını biliyor muydun? Tabii ki sen o kadarını yapmak istemeyebilirsin. Ancak en azından biraz değişikliğin iyi geleceğini ve bütün havayı farklılaştıracağını unutmamalısın… Bu konuda Oxxo’nun Ev Giyim koleksiyonu sana yol gösterebilir.

 

 

 

2.Kendine Alan Yarat!

İş hayatında sahip olduğun çalışma alanını evde de yaratmalısın. Çünkü bu motivasyonunu destekleyecek en önemli unsurlardan biri. Mümkünse yatak odası haricinde bir alanda çalışmalısın. Eğer bu mümkün değilse asla yatakta çalışmayı düşünmemelisin… Masada çalışmak senin için daha verimli olacaktır. Ayrıca aydınlatma konusunda da yeteri kadar ışık alan bir yer seçmelisin. Loş veya ışığı az olan ortamlarda çalışman zorlaşabilir.

Günün sonunda evden çalışma kısmı bittiğinde işle ilgili eşyalarını bir kenara toplamalısın. Ertesi gün tekrar geri döneceğin bu alanı küçük bir ofis gibi düşünebilirsin.

 

 

 

3.Duruş ve Oturma Şeklinin Önemi!

Normalde de üzerinde durulan oturma ve duruş şekli konusu evden çalışırken de oldukça önemli. Çok uzun süre masa başında vakit geçirdiğin zamanlarda oturma şekline dikkat etmelisin. Yanlış duruş ve oturma pozisyonları vücudunda ağrılara sebep olabilir.

Kendin için en rahat pozisyonu bulmalısın. Sandalyede otururken sırt desteği olarak yastık da kullanabilirsin. Bu şekilde sırt veya bel ağrılarının önüne geçebilirsin.

 

 

 

4.Yol Haritanı Çiz!

Her gün işe başlamadan önce kendine bir liste yaparsan evden çalışma konusunda verim alabilirsin. Yapman gereken işleri önem sırasına göre belirleyerek ilerleyebilirsin. Ayrıca çalışma ve mola saatlerini de belirleyerek her şeye vakit ayırabilirsin.

Çok uzun saatler masadan kalkmadan çalışmak sağlıklı olmayabilir. Bu sebeple mola sürelerini de ayarlamalısın. Mola süresince kahve içebilir veya ara öğün için bir şeyler atıştırabilirsin. Evden çalışma kısmı bittiğinde de mutlaka sevdiğin şeylere yönelmelisin. Evde seni rahatlatan ve mutlu hissettiren aktivitelerden uzak kalmamalısın.

 

 

 

5.Tam Konsantre!

Çalışmak için ev ortamında olmak bazen dikkat dağıtıcı olabilir. Bunun olmaması için evdeki bireyleri çalışma saatlerin konusunda bilgilendirebilirsin. Bütün bunlar dışında molalarında ve çalışma saatlerinde mutlaka sevdiklerinle iletişim kurmalısın.

Kendini tamamen işe kaptırman güzel ama çevreni de ihmal etmemelisin. Hatta iş hayatında olduğu gibi çalışma arkadaşlarınla günlük konuşmalar yapabilir ve kendini motive edebilirsin. Evden çalışma sırasında ortama biraz enerji katmak ve kendini canlandırmak için müzik dinleyebilirsin. Bunun için sana birkaç playlist önerebiliriz;

https://open.spotify.com/playlist/6yxJCMRV2q9I9wWr1fHlgU

https://open.spotify.com/playlist/5OuQacU5aVf59x9gWbNqgw

https://open.spotify.com/playlist/0VDdEPToh7qX0EW0BLe1P9

 

 

 

6.Her Yerde Egzersiz!

Gün içerisinde egzersize vakit ayırmak çok önemli… Evde fazla enerji harcamadığımız bu zamanlarda hareket etmeye çalışmalısın. Evden çalışma döneminde masa başındayken esneme egzersizleri yaparak daha dinç hissedebilirsin. Oturduğun yerden uygulayacağın birkaç hareket ile vücudunu esnetebilirsin. Önereceğimiz her hareket için 30-40 saniye ayırmak yeterli…

• Başını yavaş hareketlerde öne, arkaya, sağa ve sola doğru eğerek hafifçe esnetebilirsin.

• Omuzlarını yukarı doğru 3 saniye boyunca kaldırıp bırakabilirsin. Bu şekilde omuz kaslarını gevşetebilirsin.

• Kollarını öne doğru uzatıp ellerini birleştirerek itme hareketi yapabilirsin. Aynı hareketi kollarını arkada birleştirerek de uygulaman mümkün.

• Oturduğun yerde ayak bileklerini sağa, sola, yukarı ve aşağı yönde esnetebilirsin.

• Kollarını aşağı doğru serbest bırakacağın pozisyonda ellerini yumruk şeklinde kapatıp açabilirsin. Ardından ellerini sallayarak kan akışını hızlandırabilirsin.

• Fırsat buldukça, kısa da olsa evde küçük yürüyüşler yapabilirsin. Atacağın her adım sana iyi gelecektir…

 

 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr