Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / En Hafif Öğün; Smoothie >>
2

Yaz kapıya geldiyse artık daha fresh, daha hafif ve serinletici öğünlerin de zamanı geldi demektir öyle değil mi? Bir çoğumuz yazın büyük büyük porsiyonlar yemektense, soğuk ve hafif bir şeyler yiyip içmeyi daha çok seviyoruz. Bu noktada da son dönemlerden popülaritesinden hiçbir şey kaybetmeyen smoothie’ler işin içine giriyor. Her ne kadar smoothie deyince aklına ilk sporcular ve diyet yapanlar gelse de aslında bu içecekler hem çok doyurucu hem de çok besleyici. Bununla birlikte sabah çok acelen olduğunda ve uzun uzun kahvaltı yapacak durumda olmadığında da hayat kurtarıyorlar. Tek yapman gereken miksere malzemeleri atıp karıştırmak. Sonra istersen evinde istersen de shaker’lara koyup yolda kahvaltını yapabilirsin. İşte sana birkaç öneri 😊

 

 

 

Yulaf ve Muzlu Hızlı kahvaltı

Kahvaltıdan bahsetmişken ilk sırada ilk öğünün için bir önerimiz var. Hem çok pratik hem de enerji veriyor. 2 yemek kaşığı yulaf, yarım su bardağı süt ve 1 adet muzu blenderda iyice karıştır. Yoğun geçecek bir güne başlıyorsan bu karılıma 1 tatlı kaşığı bal da ekleyebilirsin. Kahvesiz güne başlayamayanlardansan bu karışıma yarım su bardağı kahve de ekleyebilirsin.

 

Yeşil Smoothie

Yeşil smoothie deyince birçok kişi gibi senin de suratın ekşiyorsa bir daha düşün. Önyargılarını yık ve bir tane dene. İçeceğinin içine koyduğun malzemelerle lezzetlendirebileceğini unutma. Mesela yarım su bardağı yoğurt, 1 çay kaşığı vanilya, 1 su bardağı ıspanak, yarım muz ve 2 yemek kaşığı chia tohumuyla hazırlayacağım smoothie aslında sandığından daha lezzetli olabilir.

 

Tropik Tatlar

Yaz gelince tropikal meyvelerin de sezonu açılıyor demek. Güçlü bir antioksidan olan ve ödem atmanı sağlayan ananası karışımına ekleyebilirsin. Bu sayede metabolizmanı da hızlandırabilirsin. ¾ su bardağı ananas, ¾ su bardağı süt, ¼ su bardağı Hindistan cevizi ve yarım muzdan hazırlayacağın smoothie’yi çok seveceksin.

 

Karpuzlu Smoothie

Yaz demişken karpuzu es geçmek olmazdı. 1 büyük dilim karpuz, 3-4 top vanilyalı dondurma ve 10 küp buz ile hazırlayacağın karışım ile sıcaktan bunaldığında kendini serinletebilirsin.

 
 
 
 
 

 

 

 

Çikolata Severler

Çikolata olmazsa olmaz diyorsan yarım su bardağı yarım yağlı süt, 2 yemek kaşığı chia tohumu ve yarım muz karışımını dene. Veya 1 su bardağı çikolatalı süte2 yemek kaşığı fıstık ezmesi ve 1 adet muz ekleyebilirsin. Bu karışım spor öncesi de ihtiyaç duyduğun enerjiyi verecek.

 

Çilek Aşkına

Çilek, böğürtlen ya da yaban mersini gibi kırmızı meyveler de güçlü antioksidan içeriyor. Aynı zamanda kalori açısından da oldukça hafifler. 1 muz, 10 adet çilek ve yarım yağlı yoğurt ile güne başlamaya ne dersin?

 

Bademli Meyveli

Badem ile birlikte meyve yediğinde kan şekerini dengelediğini biliyor muydun? Bunu sağlıklı içeceklerinde de kullanabilirsin. 1 elma, 1 armut ve 1 muza çay kaşığının yarısı kadar tarçın ekle. Üzerine 5-6 çiğ badem ve bir bardak da süt ekle. Bu karışımı bir ara öğün niyetine tüketebilirsin.

 

Şeftalili Smoothie

Yazın en güzel meyvelerinden şeftali şüphesiz. Sen de şeftaliyi çok seviyorsan bu karışıma da bayılacaksın.

1 orta boy şeftali, yarım bardak süt, 30 gr yoğurt, buz küpleri ve toz tarçın… Vitamin ve potasyum deposu smoothie sıcak yaz günlerinde içini ferahlatacak.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr