Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Cebindeki Yaşam Koçu >>
2

Günlük hayatın akışı içinde sportif aktivitelere çok da zaman bulamıyor ve bir fitness motivasyonu arıyorsan çok da uzaklaşmana gerek yok. Aradığın motivasyon cep telefonunda gizli. Malum ister bir fitness salonu üyeliğinle spor kompleksinde, istersen de evde bireysel olarak kendin yap, başında bir spor eğitmeni olduğunda eminiz daha motive ve düzenli olurdun. Öte yandan kıyafetlerimizin incelmeye başladığı aylarda formuna dikkat etmeye de başlamış, belki de günlük aktivitelerini ve beslenme düzenini kayıt altına almaya başlamışsındır. Sağlık ve fitness uygulamaları ise sana bu yolda kendi motivasyonunu kazanmana yardımcı oluyor. Beslenme düzeninden spor aktivitelerine sana istediğin yerde tam bir yaşam koçu olacak uygulamalara göz atmaya ne dersin?

 

 

My Fitness by Jillian Michaels

Dünyaca ünlü fitness antrenötlerinin yönlendirmesiyle spor yapabileceğin birçok uygulama var. My Fitness by Jillian Michaels uygulaması da onlardan biri. Ünlü fitness eğitmeni Jillian Michaels, bu uygulama ile sadece spor rutinin düzenlemiyor, ayrıca sana sağlıklı bir diyet planı da veriyor.

Zova Workout & Fitness Trainer

HIIT egzersizi daha önce duymuşsundur. Zor olduğu kadar sana maksimum kalori ve yağ yakımı sağlayan bir egzersiz çeşidi. HIIT egzersini denemek istersen Zova Workout & Fitness Trainer uygulamasını deneyebilirsin. HIIT’ten dairesel derslere yoğun egzersiz rutinleriyle, seni spor salonundaymışçasına zorlayan Zova ile fiziksel gücünü de oldukça arttırabilirsin.

Daily Yoga

Son zamanların en popüler sporu Yoga. Hem vücuduna esneklik ve güç kazandırıyor hem de ruhunu dinlendiriyor. Bunlarla birlikte tek başına yapması bir o kadar zor ve zaman zaman da tehlikeli olabiliyor. Daily Yoga uygulaması yoga eğitmenini ayağına getiriyor. Birçok farklı yoga programlarından oluşan uygulamada kendi programını oluşturabilir, hedef koyabilir ve videolar eşliğinde kendin kontrollü bir şekilde yoga yapabilirsin. Uygulamanın en güzel yanı ise sen videodan yoga hareketlerini yaparken interaktif olarak sorular sorup yardım alabilmen.

 
 
 
 

 

 

 

 

Diyetkolik

Konu form kazanmak ya da korumak olduğunda elbette ki sporun katkısı büyük. Fakat yemek bu işin yüzden 80’nin oluşturuyor. Yediğin yemeklerden içtiğin suya kadar kendini takip edebileceğin bir uygulama Diyetkolik. Online diyetisyen imkanından besin alternatiflerine, öğün saati ve su tüketimi bildiriminden ölçü giriş takibine cebindeki diyetisyen gibi seni kontrol ediyor. Haftalık, aylık ya da yıllık rapor seçeneğiyle de kendini sürekli takip edebilirisin.

Endomondo

Açık hava sporlarını yapmaya seviyorsan bu uygulama tam senlik. Endomondo ile koşu, bisiklet, yürüyüş gibi açık hava ve mesafe kaydeden aktivetelerindeki performansını ölçebilirsin. Bir bakıma mobil spor eğitmenliği hizmeti veren uygulama spor esnasında sana sesli yönlendirmeler de yapıyor. Harita üzerinde kat ettiğin mesafeyi takip ederken bir yandan dinlettiği müziklerle motivasyonunu yükseltebilirsin.

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

MyFitnessPal

Kendine bir beslenme günlüğü tutmak istersen bu uygulamaya mutlaka göz atmanı öneriyoruz. Gün içinde tükettiğin yiyecekleri buraya kaydederek besin değerlerine göre aldığın kalori, protein, karbonhidrat gibi bileşenlerin miktarını takip edebilirsin. MyFitnessPal aynı zamanda kilo, yaş, boy oranına ve rutin hayatına göre sana günlük kalori ihtiyacını da söylüyor. En güzel özelliklerinden biri de spordan sonra kaybettiğin kalori miktarını söylüyor ve öğünlerin kalorisi ile kıyaslıyor.

FitWell

Kendine bir hedef koy ve takibini FitWell’e bırak. Ulaşmak istediğin kiloya kadar aldığın kaloriden içtiğin suya, günlük adımlarından kişisel egzersiz programlarına kadar tam bir yaşam koçu görevi görüyor. Günlük ve haftalık olarak raporlar sunmasının yanı sıra profesyonel antrenörler ve beslenme uzmanlarının yönlendirmeleri ile sana görüşlerini bildiriyor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Etiketler : spor , Spor , sağlıklı yaşam , fitness , uygulama ,

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr