Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Başarılı İnsanlar ve Sabah Rutinleri: Hedefe Koş >>
0

 

 

Sabahları tatlı uykudan uyanıp işe veya okula doğru yol almak desek? Belki bunu okurken bile yatağın gözünde canlanıyor… Güne başlarken erken saatte uykuya veda ederek bizi bekleyen yoğunluğun içerisine dalmak zorlaşabiliyor. Ancak her alanda başarı elde edebilmek ve hedeflere ulaşabilmek için erkenden işe koyulmak şart oluyor. Bu doğrultuda çabalamanın ve emek harcamanın ne kadar etkili sonuçlar verdiğini de unutmamak gerekiyor.

Peki bugüne kadar üstün başarılar elde etmiş ve devamında başarı çıtasını yükseltmiş olan insanlar neler yapıyor? Günün ilk ışıklarıyla birlikte sabah rutinlerini gerçekleştiren başarılı insanların neler yaptığını öğrenmek ister misin? Sabah rutini ve güne başlangıç konusunda ilham alabileceğin başarılı insanların neler uyguladıklarını merak ediyorsan başlayalım!

Başlamadan önce Apple’ın kurucu ortaklarından biri olan ve 2011 yılında aramızdan ayrılan Steve Jobs’dan bir alıntıyı seninle paylaşalım:

“Son 33 yıldır, her sabah aynada kendime bakarken sordum: “Eğer bugün hayatımın son günü olsaydı, yine de gün içerisinde yapmakta olacağım şeyi yapar mıydım?  Ve ne zaman cevabım uzun bir süre boyunca “hayır” olursa, bir şeyi değiştirmem gerektiğini anlarım.”

Steve Jobs, her sabah ayna karşısında kendisine yönelttiği soruya nadiren “hayır” cevabı verdiğini söylüyordu. Tam bir sabah insanı olan Steve Jobs, 06:00’da uyanıyordu ve güne erken başlamayı seviyordu. İşe gitmeden önce maillerini evde kontrol edip, kalan vakitte de ailesiyle kahvaltı yapıyordu. Pazartesi sabahları toplantı yaparak yeni çıkan ürünleri ve gelişmek için neler yapabileceklerini ekip arkadaşlarıyla paylaşıyordu.

 

 

Sağlıklı Bir Sabah Rutini İçin 5 Öneri

ALARMI ERTELEME

Öncelikle alarm ertelemekten vazgeçmelisin… 10 dakika daha fazla uyumak hiçbir şekilde yetmeyeceği için gün içerisinde daha yorgun hissetmene sebep olabilir. Bu sebeple ilk alarmı duyduğunda yatağa veda etmelisin…

MEDİTASYON YAPMAYI UNUTMA

Uyandıktan sonra çok vakit olmasa bile 10 dakika kadar meditasyon yaparak motivasyonunu yükseltebilirsin. Tekrar uyumayacağından emin olarak gözlerini kapatıp derin nefes alışverişleriyle zihnini açman kolaylaşabilir…

OLMAZSA OLMAZIN KAHVALTI

İyi bir kahvaltı yaparak güne enerjik başlaman mümkün… Eğer kahvaltı düzenini iyi bir şekilde yönetebilirsen sabah rutini konusunda istikrarlı olabilirsin. Yumurta, peynir ve zeytin gibi sağlıklı kahvaltılıkları mutlaka sabah rutinine eklemelisin.

 

 

SPORU HAYATINA DAHİL ET

Egzersiz yapmayı da sabah rutinine dahil edebilirsin. Erken kalkmayı başardıktan sonra bedenini güne hazırlamak için harekete geçebilirsin… Ancak sabah uyku konusunda fazla sıkıntı çekiyorsan egzersiz işkence haline de gelebilir. Bu yüzden yeteri kadar uyumuş olman çok önemli!

ÖNCELİKLERİNİ BELİRLE

Gün içerisinde yapılması gereken işlere bir öncelik sırası belirlemelisin. Planını yaparken en önemli ve seni en çok uğraştıracak olan işi ilk sıraya almalısın. Bu şekilde günlük motivasyonunu da yükselterek daha verimli çalışabilirsin…

 

Başarılı İnsanların Sabah Rutinleri

 

1.Mark Zuckerberg

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, eğer gece çalışmadıysa her sabah 08:00’de uyanıyor.

Haftada en az 3 gün spor yapıyor ve bazı günler köpeğiyle koşuya çıkıyor.

Mark, hazırlanmakla uğraşmamak ve fazla vakit harcamamak için tek tip kıyafetler tercih ediyor. Gri tişörtünü ve pantolonunu giyerek güne hızlı bir başlangıç yapıyor.

 

2.Marissa Mayer

Yahoo Ceo’su Marissa Mayer, en fazla 6 saat uyumanın kendisine yettiğini belirtiyor. 4-6 saat kadar uyuduktan sonra yeni güne adapte oluyor.

Marissa Mayer, duş aldığı süreleri azaltarak haftada 130 saat çalışabileceğine inanıyor…

 

3.Sergey Brin

Google kurucularından biri olan Sergey Brin, egzersiz yapmayı çok seviyor. Buna bağlı olarak her sabah mutlaka spor yapıyor.

Egzersizlerin ardından Parkinson hastalığından korunmak için 2 bardak yeşil çay içiyor.

Ayrıca gün toplantı aralarında fırsat buldukça yoga yapıyor. smiley

 

4.Anna Wintour

Vogue dergisinin genel yayın yönetmeni olan Anna Wintour da sabah rutini olarak hareket etmeyi tercih ediyor. Anna, her sabah tenis oynayarak bütün gün için gerekli olan motivasyonu sağladığını düşünüyor.

Sabahları 05:45’te tenis kulübüne giden Anna Wintour, 1 saat kadar vakit geçirdikten hemen sonra kendini ofisinde buluyor.

 

5.Jeff Bezos

Amazon.com kurucusu Jeff Bezos, güneş doğmadan uyanmayı tercih ediyor. Vücudunun ihtiyacı olduğu kadar uyuduğuna inanan Jeff, alarma gerek kalmadan uyanıyor…

Onun sabah rutini içerisinde gazete okumak ve kahve içmek yer alıyor.

Jeff Bezos, kahve ve gazete keyfinden sonra ailesiyle kahvaltı yaparak vakit geçiriyor.

 

6.Bill Gates

Microsoft kurucusu Bill Gates 64 yaşında ve her gün 7 saat uyumayı ihmal etmiyor.

Güne hareket katarak başlamayı tercih eden Bill Gates, her sabah koşu bandında 1 saat kadar koşuyor.

Gazetelerini okuyarak haberlere göz attıktan sonra günlük iş planını yapıyor…

 

 

Sen de başarılı insanlar gibi kendine uygun bir sabah rutini belirleyerek hedefine doğru emin adımlarla ilerlemeye hazır mısın? Kendini motive edebileceğin aktiviteleri uygulayarak güne başlarsan, kimse seni durduramaz!

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr