Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Apple Logosunun Tarihçesi >>
0

Apple Logosunun Tarihçesi

Apple’ın ilk logosu 1976 yılında Steve Jobs ve Ronald Wayne tarafından, bir elma ağacının altında oturan Isaac Newton düşünülerek tasarlandı.

Bu iyi bir başlangıçtı fakat, logodaki hikaye markaya tam olarak hizmet etmediği için yeni tasarım konusunda Rob Janoff görevlendirildi. Rob, çok daha renkli olan ‘’gökkuşağı elma’’ fikrinin ikonik bir logo yaratması açısından etkili olacağını düşündü ve Steve Jobs’ı ikna etmeyi başardı.  

Apple’ın maddi sıkıntılar çekmeye başladığı dönemde Steve Jobs, Apple logosunda yapılacak küçük değişikliklerin markaya yeni bir reklam yapma konusunda avantaj sağlayacağını düşündü ve gökkuşağı logosunu 1998 yılında tamamen siyaha bürüdü.

Marka ve temsil konusunda tek renkli logo anlayışı Apple’ın günümüze kadar sürdürdüğü bir politika. Şimdiki logosuna baktığımızda tek rengin devamlılığını görebiliyoruz. Siyahtan vazgeçen Apple, şimdi daha parlak renklerde logo kullanıyor. Yeni ürünlerindeki renk seçeneklerine baktığımızda gri ve altın çok daha dikkat çekici ve daha fazla tercih ediliyor. 

 

                           


Apple Logosunun Tarihçesi Apple Logosunun Tarihçesi
Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr