Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / 6 Rota Önerisiyle Kış Tatili >>
0

 

Yaz bitti, güneşin kavurduğu sıcak günlere çoktan veda ettik… Bütün yıl hayalini kurduğun yaz tatili çok çabuk geçti… Sıcak günlerin ardından yağmurlu ve rüzgarlı hava koşullarına teslim olduk. Ama üzülme! Sırada kış tatili var!

Sadece sıcak havaların tadını çıkaracağız diye bir kural yok! Havaların soğumasıyla düşen motivasyonunu yükseltecek, enerjine enerji katacak kış tatili önerileri geldi… Her mevsimin tadı başkadır diyerek kış tatili için 6 rota belirledik. Doğanın ve kışın keyfini çıkaracağın tatil önerileri seni bekliyor!

 

1.Mecidiye

Edine’nin Keşan ilçesine bağlı olan Mecidiye Köyü uzun sahiliyle oldukça ünlü bir yer. Yaz aylarında çok sayıda insanı misafir eden Mecidiye, kış tatili için de fazlasıyla uygun…

Doğa ile iç içe olan Mecidiye’de, yeşillikler arasında huzurlu bir kış tatili yapabilirsin. Kamp yapmanın yanı sıra konaklamak için bungalov evleri de tercih edebilirsin. Mecidiye’de bulunan ve soba ile ısıtılan bungalov evlerde, nostaljik anlar yaşayacağın kış tatilinin tadını çıkarmak hoşuna gidebilir… Ayrıca ormanlık alanın içerisinde bulunan gölde kano turu da yapabilirsin.

 

 

 

2.Bozcaada

Yaz aylarında gelen kalabalık gruplar şehirlere geri döndüğünde Bozcaada’nın sakinliği kış için iyi bir tatil seçeneği oluyor. Fazla sert soğukların uğramadığı Bozcaada’da, sakin sokaklardaki renkli evlerin ahengi fazlasıyla huzur verici…

Bozcaada’da, Eylül ayı itibari ile başlayan bağbozumu ardından; şarap tadımı yapabilir ve Ege mutfağının lezzetlerini tadabilirsin. Merkezde ve yakınındaki tesislerde kalarak bölgeyi rahatlıkla keşfedebilirsin. Ayrıca ziyaret ettiğin yeri yakından tanımayı seviyorsan Bozcaada Müzesi’ni de ziyaret edebilirsin.

 

 

 

3.Yedigöller

Milli Park olarak koruma altına alınan Yedigöller, görülmeye değer manzaralara ev sahipliği yapıyor. İçerisinde 7 adet göl barındıran bu yerde, doğa yürüyüşleri yaparak güzel manzaraların tadını çıkarmak kış tatili için keyif veren aktivite oluyor…

Yedigöller’de çadır kurarak kamp yapabilir veya bungalov evlerde kalabilirsin. Tertemiz havasına hayran kalacağın Yedigöller’in Mengen bölgesindeki meşhur aşçıların yemeklerini tadabilirsin. Manzara Seyir Terası’nda, Yedigöller’in güzelliğine tepeden bakabilme imkanını da kaçırmamanı öneriyoruz…

 

 

 

4.Kefken

Kocaeli’ye bağlı olan Kefken, doğası ve yeryüzü oluşumlarıyla gezginler tarafından tercih edilen bir yer… Hem denizi hem de mükemmel bitki örtüsünü bir arada görebileceğin Kefken, İstanbul’a ve Sakarya’ya çok yakın olduğu için her mevsim tercih ediliyor.

Asıl geçim kaynağı balıkçıklık olan Kefken’de, farklı balık menüleri tadabilirsin. Butik otellerde konaklayabileceğin Kefken’de; Pembe Kayalar’a ve Kefken Adası’na kesinlikle uğramalısın…  Doğanın keyfini çıkarabileceğin kış tatili için bu yer mutlaka listeye eklenmeli!

 

 

 

5.Abant Gölü

Doğa harikası bir tabiat parkı içinde yer alan Abant Gölü, huzurlu ve keyifli kış tatili için ideal seçenek oluyor. Aynı zamanda doğa fotoğrafçılığı için de uygun olan Abant Gölü, 1988 yılından beri bakanlık tarafından korunuyor.

Abant’ta, göl kenarında balık tutmak ve doğa yürüyüşleri yapmak dinlendirici aktiviteler arasında yer alıyor. Aynı zamanda Abant Gölü çevresinde bulunan kamp alanlarında çadır kurabilir veya tesislerde konaklayabilirsin. Seçim senin…

 

 

 

6.Yuvacık 

Kocaeli’ye bağlı olan Yuvacık, muhteşem doğasıyla hafta sonu kaçamakları veya birkaç günlük kış tatili için iyi bir seçenek… İki dağ arasında yer alan Yuvacık Barajı, yeşillikler arasında harika bir görüntü oluşturuyor. 

Yuvacık'ta konaklamak için kamp alanlarını tercih edebilir ve huzurlu doğa içerisinde kahvaltı yapabilirsin. Dinlendikten sonra atv, jeep safari ve paintball gibi aktivitelere dahil olabilirsin. Ayrıca bölgede Pazar günleri kurulan Yuvacık Pazarı’na giderek köyde yetişen doğal ürünleri de keşfedebilirsin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr