Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Tatil Planlarını Yapmadan Önce… >>
3

Nisan ayı tatil planı ayıdır şüphesiz. Yaz tatili rotalar, uygun uçak biletleri, konaklama, gezi rehberi… Neredeyse üç aylık bir dönemin tüm tatil planları için ders çalışır gibi araştırmaya koyuluyoruz. Çeşit çeşit uygulamalar, siteler, acenteler bize kılavuz olur adeta. Ama yine de bir türlü doğru zamanı veya olmasını istediğiniz fiyatı bulamayabiliyorsunuz. İşin özü aslında  doğru zamanda, doğru yere, doğru rotalar çıkararak, biraz da araştırma yapmaktan geçiyor. Mesela gidiş dönüşleri Çarşamba ve Perşembe günlerine getirmek, tatil yörelerine Pazar gidip Cumartesi dönmek maliyeti azaltıyor. Ya da gidiş dönüş bilet bakmak yerine iki adet tek yön bakmak da bu noktada yine işe yarıyor. Seyahatinden 21 gün önce bu biletlerin peşine düşmek de işine yarayabilecek bir detay. Bu gibi küçük ip uçlarının yanı sıra araştırmalarında yararlanabileceğin birbirinden farklı uygulama ve web sitesi de var. İşte onlardan birkaçı…

 

Aerobilet

Telefonuna da indirebildiğin uygulamasıyla uçak, otel hatta otobüs-tur-sigorta gibi hizmetlerden yararlanabilirsin. Son dönemler oldukça göz önünde olan bir site olan Aerobilet’te inanılmaz kampanyalar olabiliyor. Uygulama bir dönem 100 TL indirim kuponu verip; birçok seyahat severin 2-3 TL’ye uçmasını sağlamıştı. Senin hala üyeliğin yok mu?

Kayak

Tatil yapmak yeni yerler görmek istiyorsun ama neresi olduğuna bir türlü karar veremiyorsan bu site tam sana göre. Sadece kalkış noktası ve fiyat aralığı seçtikten sonra Sistem, otomatik olarak o noktadan nereye en uygun uçuş varsa, dünyanın dört bir yanını harita üzerinde gösteriyor. Bu uygulama sayesinde belki de hiç aklında olmayan bir ülkede kendini bulabilirsin.

Momomdo

Momomdo, hem kullanım kolaylığı hem de dünyanın neredeyse 196 ülkesindeki indirimli uçak bileti fiyatlarını tek ekranda göstermesiyle en çok seveceğin sitelerden biri. Seyahat tarihini belirledikten sonra liste başında çıkan grafikten sayfada oynama yapmadan tüm tarihlerdeki minimum fiyatları da görebiliyorsun. Otel ve araç kiralama konularında da desteğe ihtiyacın varsa yine Momomdo’dan yararlanabilirsin.  

 

 
 
 

 

Roomertravel

Sanıyoruz bu yıl Roomertravel otel arama motorunu sıkça göreceğiz. Diyelim bir otelde rezervasyon yaptırdın fakat otele gidemeyeceksin ve iptal iade veya değişiklik alamıyorsun. Hatta bir ceza bedeli bile ödemen gerekiyor. İşte bu sitede, o oteldeki yerini başkasına devredebiliyorsun. İade ederken veya odayı alırken, resmen bir pazarlık süreci işliyor. Odaya bir bedel biçiyorsun ve satın almak isteyenler, o bedele göre taleplerini söylüyorlar. Ya da tam tersi, sen odayı satın almak için teklif veriyorsun.

 

Booking, Airbnb, Hostelworld, Hostelbookers

Gideceğin rota ve gezi planının yanında kalacağın yer de her seyahatin için ayrı bir sorun oluyor. Bu uygulamaların her biri sana farklı seçenekler sunuyor. Otel arayışlarında Booking, ev arayışlarında ise Airbnb hayatını kurtaracak. Kalabalık arkadaş gruplarıyla gittiğin gezilerde otel yerine ev tutmak bazen daha az maliyetli olabiliyor. Bunların dışında hostel veya yurt seçeneklerini de Hostelworld ve Hostelbookers uygulamaları ile değerlendirebilirsin.

 

Couchsurfing

Uygun fiyata tatil yapmanın en önemli kolayı bir şeylerden maliyet kısmaktır. Mesela konaklamanı bedavaya getirmeye ne dersin? Couchsurfing programı ile işte bu mümkün. Gideceğin şehirlerde seni bedavaya ağırlayacak olan kişileri bu uygulamadan bulabilir ve konaklamaya 1 lira dahi ödemeyebilirsin.

 

 
 
 
 

 

Rome 2 Rio

Ulaşım deyince aklına sadece uçak geliyorsa, başka alternatiflere de bakmanı öneriyoruz. Bu uygulamanın en güzel yanı otel ve ulaşım seçeneklerini bir arada sana sunması. Rome 2 Rio, otel, uçak, tren gibi tüm alternatifleri tek uygulamada topluyor ve en ucuz fiyat sonuçlarını gösteriyor.

 

Hoteltonight

Spontane gelişen bir seyahatinde hayatını kurtaran bir uygulama Hoteltonight. Bu uygulama ile gittiğin yerdeki tüm otellerin boş odalarını son dakikada görebilirsin. Otel otel gezip fiyat sormak yerine şehirdeki en ucuz odaları buradan bulabilirsin.

I Translate

Dünyanın neresine gidersen git dil bilmek çok önemli. Haliyle her dili de bilmek pek mümkün olmuyor. En azından derdini anlatabilecek kadar o ülkenin dilini bilmekte fayda var. Bu nokta I Translate imdadına yetişiyor. Bu uygulama 90’dan fazla dilde çeviri yaparak sana zorda kaldığın durumlarda yardımcı oluyor.

CityMaps2Go

Yurtdışında her an internet bulamadığın durumlar olabilir. İnternetin olmadığında ve bir yerden bir yere gitmen gerektiğinde civardaki alternatifleri görebilirsin. GPS mantığında çalışan bu uygulama ile internet erişim olmasa da çok kolay gezebilirsin.  

 
 
 
 
 
 
 
Etiketler : tatil planı , uygulamalar , yaz tatili ,

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr