Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / İstanbul’da Bir Cennet Ağva >>
0

 İstanbul’da Bir Cennet Ağva

Ağva, Latince anlamıyla ‘’iki dere arasına kurulmuş köy’’ ve ‘’su’’ anlamına geliyor. İstanbul’un kuzeyinde, Göksu ve Yeşilçay derelerinin ortasında kurulmuş bir sahil kasabası olan Ağva, İstanbul’da yaşayanlar için nefes alabilecekleri en güzel yerlerden biri. Ağva için İstanbul’un yanıbaşında, maviyle yeşilin buluştuğu, doğanın bütün güzelliklerini yansıttığı bir yeryüzü cenneti diyebiliriz.

İstanbul’a 97 km. uzaklıkta olan Ağva’ya ulaşım çok kolay. Sadece İstanbullular için değil, çevre illerden gelenler için de Ağva’nın oldukça önemli bir yeri var. Ağva, her ne kadar yaz tatillerinde ve haftasonlarında binlerce ziyaretçiye kucak açsa da, aslında dört mevsim gidilebilecek bir yer. Bu sebeple, şehrin karmaşasından sıkılan, trafikten ve yoğun iş hayatından yorulan İstanbullular, mevsim ya da hava koşulları ne olursa olsun buldukları ilk fırsatta Ağva yolunu tutuyor.

Hafta sonu iki gününü Ağva’da geçirmek isteyenler için, Ağva’nın otel konusunda oldukça zengin bir belde olduğunu söylebiliriz. Oteller genellikle Göksu Nehri kıyısında bulunuyor ve mimarisiyle dikkat çekiyor.   

Ulaşım, konaklama ve fiyatlar konusunda ziyaretçilerine cömert davranan Ağva, hem romantik balayı tatilleri için hem de şehrin karmaşasından yorulmuş, kendini doğaya bırakmak isteyenler için oldukça doğru bir tercih. Ağva, yeşilin bütün renkleri ve insanı dirilten müthiş havasıyla her insanın mutlaka gitmesi gereken doğa harikalarından biri. Siz de kendinize bir Ağva tatili hediye edip, şehre ait bütün kirli havayı, trafiği ve yorucu iş hayatını sıfırlayabilirsiniz. 

 

                                                 

                                                 

                                                 

                                                 

                                                 

                                                 

                                                 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr