Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Aile / Gingerbread Man Yılbaşı Kurabiyesi >>
0

Yılbaşı ve kışın muhteşem lezzeti Gingerbread kurabiye ile sevdiklerinizi şımartın. Zencefilli ve tarçınlı tadı ile çok lezzetli bir atıştırmalık olan bu kurabiyeleri evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Kısa vadede bayatlamayan hamuru ile kavanozunuzda saklayabilirsiniz.  Hazırladıktan sonra paketleyebilir ve yılbaşı ağacınıza asabilirsiniz. Hem süs olarak kullanabileceğiniz kurabiyelerle, küçük birer hediye olarak misafirlerinizi şımartabilirsiniz. Gelelim bu pratik ama lezzetli kurabiyenin tarifine.

İhtiyacınız Olan Malzemeler

* 1 + ¼  su bardağı un

*  150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

* 1 su bardağı pudra şekeri

* 1 yumurta

* 1 çay bardağı mısır nişastası

* 1 çay kaşığı karbonat

* 1 çay kaşığı tarçın

*  1 çay kaşığı zencefil

Yapılışı

Oda sıcaklığında ki tereyağınızı küp küp doğrayıp, bir kaba alın. Üzerine un, yumurta, nişasta ve şekeri ekleyerek yoğurun. Daha sonra karbonat, tarçın ve zencefili ekleyerek devam edin. Elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar un ekleyin. Hamurunuz hazır olduğunda tezgahınıza biraz un serperek hamurunuzu açın. İstediğiniz şekilde bir kurabiye kalıbı yardımıyla hamurunuzu kesin. Kalp, kartanesi,çam ağacı gibi kalıplar kullanabilirsiniz. Bizim önerimiz yeni yıla uygun olan ve sofralarda görmeye alıştığımız Gingerbread kalıbı. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerini krema veya şeker hamuru yardımıyla süsleyip, paketleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr