Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Yorgun Gösteren Beş Makyaj Hatası >>
0

Her gün dakikalarınızı aynanın karşısında geçirdiğiniz halde sıklıkla Uykusuz mu kaldın? Dün çok mu yoruldu? Sorularına sık sık maruz kalıyorsanız makyaj uygulamanızda temel hatalar var demektir. Doğru makyaj kişiyi olduğundan genç ve dinç gösterebilirken yanlış uygulamalar sizi soluk ve yorgun gösterirken her sabah boşa kürek çekmenize neden olabilir.

OXXO Blog sıklıkla yapılan 5 makyaj hatasını sizin için bir araya getirdi:

1.    Nemlendirici sürmemek
Cildiniz kuru olmadığı için ve sabahları üşendiğiniz için nemlendirici kullanmıyorsanız hem günlük yaşamınız hem de ilerleyen yaşlarınız için büyük hata yapıyorsunuz demektir. Kuruyan ciltlere uygulanan makyaj kişiyi olduğundan yaşlı ve özensiz gösterir.

Doğru: Her gün mutlaka SPF koruması olan nemlendirici sürmeye kendinizi alıştırın. Doğru nemlenen cilt kusursuz görüneceği  için kişiyi dinç gösterir.

2.    Yanlış fondöten
Cilt renginden çok daha açık fondötenler kişiyi hasta gibi gösterirken fazla koyu tonlar da kişinin yaşını attırarak olduğundan yaşlı görünmesine neden olur. Hiç fondöten sürmemek ise makyaj yapan kişide diğer bölgelerin öne çıkmasına neden olarak kişinin cildinin kusurlarını daha çok açığa çıkartır. Bu  da geceden kalma yarı silinmiş bir makyajla dolaşıyormuşsunuz hissini yaratır.

Doğru: Makyajda doğru olan cilt tonuyla uygun bir fondötenin seçilerek uygulanmasıdır. Size uyan tonun hangisi olduğunda karar veremiyorsanız seçtiğiniz renkleri yan yana elinize sürerek en uyumlu tonu bulabilirsiniz.

3.    Allık sürmeden makyajı tamamlamak
En sona kaldığı için genellikle unutulan allık makyajın yarım ve yanlış kalmasında etkili olan en büyük unsurların başında geliyor.  Renksiz kalan cilt yorgun ve hasta gözükür.

Doğru: Kış aylarında pembe ve şeftali ,yaz aylarında bronz tonlarını allık olarak uygulayarak makyajını tamamlayabilir, cildinizi ön plana çıkartabilirsiniz.

4.    Abartılı eye-liner
Dumanlı gözler hemen hemen herkese yakışsa da bu durumu abartmayanlar yok değil. Kolay sürülebilen eye-liner çeşitlerinin artmasıyla çoğalan koyu makyajlar abartıldığı zaman göz bölgesini olduğundan küçük göstererek yorgun bir ifadenin ortaya çıkmasına neden olur.

Doğru: Özellikle gündelik makyajınızda abartılı göz makyajınızdan kaçının. Göz şeklinize göre uygulayacağınız ince bir eye-linerla güzelliğinizi ön plana çıkartabilirsiniz.
 

5.    Tazelenmeyen makyaj
Ne kadar uzun ömürlü makyaj ürünleri kullansak da hava ve çevre koşullarına göre makyajımız akabiliyor. Akan göz kalemi ya da silik kalan ruj kişiyi dağınık ve yorgun gösterir.

Doğru: Gün boyu dinç görünmek için yemek aralarınızda ufak molalar vererek aya yardımıyla makyajınızı tazeleyerek canlı bir görüntüye ulaşabilirsiniz.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr