Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Yılbaşı Sonrası Nasıl Arınacaksın? >>
2

Yıl boyu yaptığın diyeti bozduğun, doyasıya eğlendiğin ve ertesi gün tasası olmadan sabahı ettiğin gün geldi çattı. Evinde veya dışarıda planladığın programın ve verdiğimiz stil önerilerinden yola çıkarak hazırladığın kıyafetlerinle umut dolu ve heyecanlı bir yıla giriş yaptın. Umarız harika bir akşam geçirmişsindir.  Doyasıya yediğin ve eğlendiğin günü geride bırakmış olabilirsin ama bu tüm sınırlarını zorladığın akşamın ertesi gününü hiç düşündün mü? Vücudun ne kadar susuz kaldı? Tüm yıl uzak durduğun kalorili ve sağlıksız yiyeceklerin vücuduna etkisi nasıl olacak? Peki ya uykusuzluğun? Yılbaşında gece boyu aldığın fazla kalorilerin, alkolün ve uykusuzluğun etkilerini ertesi günü hızlıca atlatabilmen için birkaç önerimiz var. 2018’e fresh bir başlangıç yapmak isteyenler okumaya devam edin.

 

 

Her ne kadar çoğumuz dikkat etmesek de aslında vücudun PH dengesi sağlımız için çok önemli. Yılbaşı gecesi kahve, alkol, ve işlenmiş gıdayı fazlaca tükettiğin için bu dengeyi bozmuş olacaksın. Ertesi günü 15 bardağa yakın su içerek vücudundan alkolün etkisini atabilirsin. Aynı zamanda çiğ sebze ve meyveler, limon, bitkisel çaylar ve tahıllar da buna yardımcı olacaktır.

Baştan uyaralım tüm yıl yaptığın diyetinin ve sporunun ardından 1 Ocak günü biraz vicdan azabı yaşayabilir ve hemen spor yapmaya kalkarak kendini rahatlatmak isteyebilirsin. Şimdi sakin ol ve elindeki direnç bandını sakince yere bırak. Çünkü bugün dinlenme günün. Her ne kadar dozunu kaçırsan da öncelikle bunun yılda bir kez olduğunu (belki 2-3 de olabilir) ve nadir de olsa böyle kaçamaklar yapabileceğini düşün.

Önceki günden kalan bedensel yorgunluğunu bugün evde dinlenerek geçir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gece çok geç saate kadar oturdun hatta sabaha karşı uyuduğun için ertesi günü iyi uyuyup uykunu aldığından emin ol. 2 Ocak günü tekrar işe gideceğini unutma.

 

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım; yılbaşı yemeği olduğu kadar ertesi günü kahvaltısı da hepimiz için bir istisna. Herkesin aksine bizim tavsiyemiz dilediğin kahvaltıyı yapman yönünde. Buradaki önemli nokta dolu dolu yaptığın kahvaltıdan sonra diğer öğünlerinde normal beslenme alışkanlığına dönmen.

 

 

 

 

 

Etiketler : detox , yılbaşı ertesi ,

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr