Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / Apres ski Zamanı >>
2

Ocak ayı demek kayak tatili demek. Kartalkaya, Kartepe, Uludağ, Erciyes ve Palandöken… Kayak tatili planın hazırsa bavul listeni de yapmaya başlayabilirsin. Kayak yaparken giyeceğin kıyafetler bir yana dursun, son iki sezondur etrafta après-ski diye bir trend dolaşıyor. Bu trend tatil bavulunun çoğunu kapsayacak. Peki, nedir bu après-ski? Bilmeyenler için kısaca anlatalım; après-ski aslında kayak sonrası giyilen kıyafetleri tanımlıyor. Büyük bir tesisteysen kayaktan sonra yapacağın aktivitelerde, sucuk şömine keyfinde hatta kayağa gitmene gerek kalmadan gündelik hayatında bile giyebileceğin kıyafetler bunlar. 2016-17 ve 2017-18 sezonlarında moda dünyası après-ski stilini gündelik hayatımıza taşımak istedi. Bunu yaparken de özellikle 60’lı yıllardan esinlenirken vintage detaylardan da kaçınmadı.

 

 

Nereden Nereye!

Başlarda kayak ve snowboard adrenalin meraklılarına hitap eden bir spor dalıyken zamanla sıradan bir aktivite haline geldi. Durum böyle olunca da insanoğlu hem sportif, hem fonksiyonel hem de tarz sahibi parçalar arar oldu. Ve ilk kez 20’li yıllarda podyumlarda yüksek moda markalarının koleksiyonlarında birkaç parça kayak kıyafetleri görülmeye başlandı. Ardından her yıl farklı stillerle kayak stili değişimler geçirdi. 20’lerde ilk başta tulumlar olarak karşımıza çıktı kayak kıyafetleri. Fakat o dönemler de her ne kadar herkesin kayak yapması normalleşse de, bu spor hala üst sınıflara aitti. 30’lu yıllarda Hollywood yıldızlarının da dikkatini çekmesiyle bu spor tek bir kesime aitliğinden kurtuldu. 40’lar da tulumların yerini iki parça kıyafetler aldı. 50’lere geldiğimizde sporun iyice yaygınlaşmasıyla birlikte kıyafetler de renklendi. 50’li yıllar, hem tasarımcıların kayak kıyafetine önem verdiği hem de birçok markanın spor giyime yöneldiği bir dönem oldu. Bu yıllarda kayak kıyafetlerindeki renk şöleni sonraki yıllarda da devam etti. Bu renk cümbüşüne zaman içinde çeşitli desenler ve çizgiler eklendi.

 

 

İster sokakta, ister kayakta…

Son birkaç sezonda olduğu gibi 2017-18 Sonbahar-Kış sezonunda da après-ski kıyafetleri sadece kayak merkezlerinde değil, sokaklarda da yerini almaya devam ediyor. İster şehirde ister beyazlar altında… Hollywood yıldızlarından bloggerlara kadar sevilen bu trend aynı zamanda cool olmanın da anahtarlarından biri. 60’lardan gelen şeritli pantolonlar, 80’lerin bileği bantlı taytları, 90’ların kabarık şişme montları… Bu sezon her dönemden bir flashback var. Kalın yün ve örgü kazaklar, boğazlı trikolar, sweatshirtler, kürkler… Baktığında sana karları hatırlatan her türlü deseni giyebilirsin. Nerde olduğunun önemi olmadan seni soğuktan koruyacak bereni, atkını, eldivenini ve kulaklığın aynı zamandan stilini tamamlayacak.

 

 
Etiketler : kazaklar , montlar , kayak stili ,

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr