Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Yaz Sonrası Saçlarına ve Cildine Nasıl Bakım Yapmalısın? >>
2

Yazın son ayına geldik. Deniz, güneş, kum derken hem cildinin hem de saçlarının bir hayli yıprandığını düşünürsek sonbahar öncesi küçük bir bakım programına girmenin vakti de gelmiş demektir. Tatil sonrası yazın yoğun etkilerinden kurtulmak için cildine ve saçlarına küçük dokunuşlar yaparak kendini kışın soğuk günlerine hazırlayabilirsin. Yenilenmiş ve tazelenmiş bir cilt ve yazın etkilerinden arınmış güçlü saçlar ile kışı karşılamak istiyorsan cilt ve bakım tüyolarımızı dikkate almalısın. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Detoksun Gücünü Keşfet

Yaz biterken saçların ve cildin için yapabileceğin en büyük iyilik sıkı bir detoks programı. Sağlıklı bir beslenme düzeni  ile uygulayacağın detoks vücudundaki zararlı maddeler ve toksinlerden arınmanı sağlayarak cilt kızarıklıkları, leke ve noktaların kaybolmasına yardımcı olacak, cildini besleyerek daha canlı ve sağlıklı görünmesini sağlayacak. Ayrıca saçın için uygulayabileceğin saç detoksu, saç derisinde bulunan toksinlerin atılmasını sağlayarak saçlarının kışa daha parlak ve güçlü girmesine yardımcı olacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem Dengeni Koru

Güneşin zararlı ışınları derinin kalınlaşarak kurumasına sebep olup cildin için sağlıksız sonuçlar yaratabilir. Yaz sonrası cildinin nem dengesini korumak için iyi bir temizleyici ve nemlendirici edinmelisin. Sabah ve akşam günde iki kez cildine uygulayacağın nemlendirici krem kısa sürede nem dengeni yerine getirecek. 

 

Kırıklardan Kurtul

Saçlarının sağlığı için kış öncesi bir kısmı ile vedalaşman gerekebilir. Tatil boyunca yıpranan saçlarındaki kırıkları aldırmak saçlarının yenilenerek kendine gelmesi için en önemli çözüm. Ayrıca saçlarını protein ve keratin içeren saç bakım ürünleri ile beslersen güneşin saçlarında bıraktığı zararlı etkileri kısa sürede ortadan kaldırabilirsin.

 

 

 

 

 

 

Kalınlaşan Cilde Peeling

Yaz boyu güneş ve nemin etkisi ile kalınlaşan ve kuruyan cildi sonbahara girmeden peeling ile tedavi edebilirsin. Evde kolayca hazırlayabileceğin peeling maskeleri düzenli aralıklar ile uyguladığında cildindeki ölü ve cansız hücrelerden kurtulacak alttaki taze ve canlı deriyi ortaya çıkaracaksın. Bunun için 5 adet çileği 2 çorba kaşığı yağsız yoğurt ile püre haline gelene dek karıştır ve karışımı boynun da dahil olmak üzere yüz bölgene sür. Ardından 15 - 20 dakika bekleyip ılık su ile yıka. Çilek antioksidan etkisi ile cildini besleyip ölü hücrelerden arınmanı sağlarken yoğurt da yağ oranını dengeleyerek cildini nemlendirecek.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr