Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Trend: Baking Makyaj >>
0

Hangi kadın makyaj trendlerini yakından takip etmiyor ki? Üstelik her gün karşımıza yepyeni uygulama yöntemleri ve trendleri çıkıyorken. Kontürleme, strobbing ve drapping derken şimdi karşımıza bir yöntem daha çıkıyor. Aslında bu yöntem uzun süredir makyaj profesyonellerinin kullandığı bir yöntemdi. Son birkaç aydır ise makyaj bloggerları ve makyaj youtuberları ile ünlü olmaya ve adını duyurmaya başladı.  Baking yöntemi  nedir?  Nasıl uygulanır? diyorsan yazımızı okumaya devam et.

 

 

 

Baking Makyaj Nedir?

Baking olarak adlandırılan makyaj yönteminin ana parçası pudra.  Makyajın vücut ısımızla bütünleşmesini amaçlayan bu makyaj yönteminde, vücut ısımız ile makyaj bütünleşir ve tenimize uygun bir renk alır. Baking işlemini yaparken pudrayı cildimizde 15-20 dakika boyunca bekletmemiz gerekiyor. Böylece cildimiz pudrayı tamamen hapsediyor ve makyajımız hiç dağılmıyor. Burada pudrayı bekletmekteki amaç ise pudranın ciltteki fazla yağı emmesi. Pudra yüzümüzde bulunan yağı ne kadar hapsederse, o kadar kadife gibi ve mat bir görünüm elde ediyoruz. Böylece cildimiz kadife yumuşaklığında ve mat bir görünüm kazanmış oluyor.

 

 

 

 

 

 

Baking Makyaj Nasıl Uygulanır?

Kim Kardashian'ın da sık sık kullandığı Baking yöntemini uygulamak oldukça zahmetli. Ayrıca Baking ciddi anlamda ağır bir makyaj yöntemi, bu sebeple günlük olarak uygulamamanı öneririz. Üst üste uyguladığın taktirde gözeneklerinin tıkanmasına yol açabilirsin. Özel bir davet veya güzel bir akşam yemeğinde uygulayabileceğin bu yöntemle tüm bakışları üzerine toplayabilirsin. 

Gelelim uygulamaya, öncelikle makyaj bazı, fondöten ve kapatıcıyı uygulamalısın. Daha sonra kontürleme ve aydınlatma işlemlerini tamamladıktan sonra aydınlatmak istediğin bölgelere (gözaltı ve çene bölgesi gibi) toz pudrayı bir fırça yardımı ile bolca uygula. 10 dakika kadar bekledikten sonra temiz bir fırça ile fazla pudrayı alabilirsin. Daha sonra istersen allık veya tekrar kontürleme işlemini tekrarlayabilirsin.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr