Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Saçlarımızı Kışa Hazırlayalım >>
0

Yazın güneş ışınlarından, deniz ve havuz sularından yıpranan saçlarımıza bakım yapmanın zamanı geldi. Sonbaharın resmen kendini hissettirdiği şu günler ise saçımıza bakım yapmanın tam zamanı.

Yıpranan ve sıcak havaların kuruttuğu saçlarımızı öncelikle kırıklardan arındırmalı ve nem veren maske bakımları yapmalıyız. Her ne kadar evde maske uygulamak zor gelse de doğal maskelere ve güzellik marketlerinde satılan tek kullanımlık saç maskelerine şans verebiliriz. Evde kendim yapmak istemiyorum diyenler de en yakın kuaförün yolunu tutabilirler.

Soğuk havalarda da saçlarımız kuruyarak nemini kaybetmeye devam eder. Bunu önleyebilmek için hem dıştan hem de içten müdahale etmek önemlidir. Bol bol su tüketmek saçlarımız için yapabileceğimiz en doğru adımlardan biri olacaktır. Su ve maskelerin dışında saçlarımızı şampuan ve saç kremleriyle de destekleyerek gereken nemi almasına yardımcı olmalıyız.

Saçlarımızı şekillendirmek için uyguladığımız ısı saça doğrudan nüfuz ettiğinden, ısıyı önleyici saç spreylerinden yararlanmak doğru bir tercih olacaktır. Banyo sonrası kullanacağımız saç bakım yağları da yıpranmış ve kurumuş saçlar için olmazsa olmaz adımlardan biridir. Saçların yağlanması istenmeyen bir görüntü olduğundan saç bakım yağlarını olabildiğince saç uçlarına doğru uygulamalıyız.

                              

Kışın saçlarımızı ılık suyla yıkamak yerine genellikle sıcak suyla yıkayıp ardından kurutma makinesi ile kurutuyoruz. Sıcak suyun ardından soğuk havaya çıkıp bir süre sonra tekrar kurutup ısıya maruz bırakmak, hem saç derisi hem de saç sağlığı için doğru olmuyor. Saçlarımızı hem yazın hem de kışın ılık su ile yakalayıp saç derisinin dengesini bozmamak gerekiyor. Fazla ısı değişikliği aksi takdirde saç dökülmelerine sebep olabiliyor.

Kışın sevmediğimiz bir diğer görüntü ise saç elektriklenmesi. Kışın sıkça kullanmaya mecbur kaldığımız şapka ve bere modelleri polyester içerikli olduğundan saçlarda elektriklenme problemine yol açabiliyor. Bu durumu azaltmak için ipek içerikli ürünlere yönelmek doğru tercih olacaktır. 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr