Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Saçlara İyi Gelen Doğal Yağlar >>
0

 

 

Giderek artan hava kirliliği, hayatımızı kolaylaştırmak için kullandığımız saç düzleştirme/kıvırma makinaları ve kimyasal oranı yüksek boyalar nedeniyle saçlarımız kuruyarak dökülmekte ve parlaklığını da yitirmekte... İlerleyen yaşlarda saç dökülmelerimizin önüne geçmek için evde uygulayabileceğimiz doğal yağlarla saç hücrelerimizin ömrünü uzatarak uzun süre sağlıklı saçlara sahip olabiliriz!

Uzmanlar tarafından da giderek daha çok önerilen doğal yağlar, içinde barındırdıkları A, D, E ve B vitaminleri sayesinde parlaklığı arttırmakta ve saç derimizin kurumasının önüne geçerek kepeklenmeye önlemekte. Peki son bir yılda oldukça popüler olan Argan Yağı da dahil hangi doğal yağlar saçlara iyi gelmekte? OXXO Blog olarak bu yağları sizin için araştırdık. 

 

 

Argan Yağı 

Son bir yıldır neredeyse her köşebaşında karşımıza çıkan Argan Yağı taşıdığı pek çok farklı özellikle “Altın Yağ” olarak adlandırılır. Saçlar için doğal bir güneş kremi görevi gören bu yağ, ısı koruyucu özelliği sayesinde saçı yıpratan yüksek ısılı makinaların hasarını da en aza indirir. Kırılgan saçların elastikiyetini arttıran Argan yağı, saç diplerini de nemlendirerek kepeklenmenin önüne geçer.

Hindistan Cevizi Yağı

Yıpranmış saçlara en iyi gelen ürünlerden biri olarak adlandırılan Hindistan Cevizi Yağı, parlaklığı artırarak canlı bir görüntü kazandırır. Saç derisindeki yağ oranını dengeleyen bu yağ dikkat çeken özelliği sayesinde hem kuru hem de yağlı saçlara iyi gelir. Saç uçlarındaki kuruluğu alan Hindistan Cevizi yağı, saç direncini de artırır.

 

 

Üzüm Çekirdeği Yağı

Son dönemin en popüler yağlarından biri olan Üzüm Çekirdeği Yağı, içinde barındırdığı linoleik asit ve E vitamini sayesinde kafa derisinin doğal dengesine kavuşmasını sağlayarak kuruluğun, kepeklenmenin önüne geçer. Argan Yağı gibi doğal bir güneş koruyucu olan bu yağ, saç güçlendirme tedavisinde de kullanılır. 

Nar Çekirdeği Yağı

Antioksidan açısından oldukça zengin olan nar çekirdeğinin yağı, içinde barındırdığı parinarik asit nedeniyle kuru saça sahip olan bireylerin kurtarıcı ürünleri arasında hızla yükselişe geçti. Gençleştirici ve hücre yenileyici özelliğe sahip olan bu yağ, yıpranmış saçlarınızı onararak, parlak görünmelerine yardımcı olur.

 

Tea Tree Yağı

İçinde 98 farklı bileşen bulunduran ve 1920’lerden bu yana Aborjinler tarafından ilaç olarak da kullanılan Tea Trea Yağı, kepeklenme problemi yaşayan kadınların kafa derisini yatıştırma özelliğine de sahiptir. Anti bakteriyel ve anti fungal özelliklere sahip olan bu yağı ev yapımı şampuanınıza ekleyerek kullanabilir, derinizin rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.

Avokado Yağı

A,D,E  ve B vitaminlerini bir arada barındıran Avokado Yağı, saç nemini dengeleyerek kuru ve yıpranmış saçların yeniden canlanmasına yardımcı olur. Saç derisinin yenilenmesinde önemli bir rol oynayan bu yağ, düzenli olarak kullanıldığında saçın hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzamasına da yardımcı olur.

 

Zeytinyağı

Tarih boyunca hem yemek yapılırken hem de bakım yapılırken tercih edilen en eski yağlardan biri olan zeytinyağı, diğer pek çok yağdan daha yoğun olduğu için saçların hızlı bir şekilde kendini toparlamasına yardımcı olur. Kuru ve yıpranmış saçlara uygulanması tercih edilen bu yağ, E vitaminini saçlara aşılayarak parlak bir görüntüye kavuşmalarına yardımcı olur.

Jojoba Yağı

Jojoba bitkisinden elde edilen özel yağ, uzmanlar tarafından önerilen ürünlerin başında gelir. Saç kırılmasının önüne geçen bu yağ nem oranını dengeleyerek elastikiyeti arttırır. Anti alerjenik olduğu için her türlü saç derisiyle uyum yakalayan Jojoba yağı, kepeklenmenin de önüne geçer.

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr