Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Fondöten Rehberi >>
0

Günlük veya gece makyajımızın değişmeyen parçası fondötenler makyaj rutinimizin temelini oluşturuyor. Fondöten seçimi yaparken dikkat etmemiz gereken şeylerden biri şüphesiz cilt tipimiz. Yağlı, karma ve kuru cilt tipleri için ayrı ayrı üretilen fondötenlerin her ne kadar cildimizin nefes almasını engellediği söylense de makyajımızda onun yerine kullanacağımız ürünler ne yazık ki çok az. Cilt tonumuzu eşitleyip, kusurlarımızı kapattığı için çok sevdiğimiz fondötenleri çok fazla uygulayıp yüzü maskelemek kötü bir görüntüye yol açabilir.

Günlük ve gece makyajlarında farklı fondötenler kullanmak hem işlevselliği hem de uygulama açısından farklılıklar gösterecektir. Günlük makyajında tercih edeceğin fondötenler daha hafif yapılı ve kusurları daha az örten türden olmalı. Gece makyajında ise kusurları daha fazla örten ve göz makyajınla uyum sağlayabilecek yoğun yapıdaki fondötenleri tercih edebilirsin.

Fondöten seçmeden önce mutlaka cilt tipine göre olan fondöteni satın almalı ve doğru rengi bulmak için güneş ışığında denemelisin. Aksi takdirde sonuçtan pişman olabilirsin. Özellikle fondöten seçerken doğru olan bileklere denemek olarak bilsek te bileklerimiz ve yüzümüzün rengi güneş ışınlarından dolayı değişkenlik gösterir. Bu yüzden çene ve boyun bölgesine uygulayarak satın alacağın fondöten doğru tercih olacaktır.

Fondötenleri yapılarına göre fırça, sünger veya parmakların yardımıyla uygulayabilirsin. Fondöten uygularken dikkat etmen gereken şeylerden biri de, minimum seviyede fondöteni yüzüne uygulayıp sonrasında ihtiyacına göre yavaş yavaş arttırmak. Böylece fondöteni hem ihtiyacın olduğu kadar kullanmış olacaksın, hem de maskelenmiş bir görüntüye bürünmeyeceksin.

                           

1- Giorgio Armani Maestro Fondöten: İncecik yapısıyla özellikle karma ciltli kişilerin çok seveceği Maestro fondöten ciltle anında bütünleşiyor ve pudralı bir bitiş sağlıyor. Yağlanmayı engelleyen pudralı bitişi sayesinde çok doğal duran Maestro cildinde ağırlık yapmayarak gün boyu doğal bir görünüm sergiliyor.

2- Chanel Vitalumiere Aqua: Su bazlı olan bu fondöten markanın diğer fondötenlerine göre oldukça ince. Hafif fondötenlerden hoşlananların çok seveceği bu fondöten cilt tonunu başarılı bir şekilde eşitliyor. Hafif yağlı normale dönük ciltlilerin çok seveceği bu fondöteni mutlaka dene.

3-Bobbi Brown Moisture Rich Fondöten: Nemlendirici formülü ile kuru ve normal ciltlilerin çok seveceği Bobbi Brown fondöten SPF 15 koruma içeriyor. İçeriğinde bulunan C ve E vitaminleri sayesinde cildi rahatlatır. Orta kapatıcılık sağlayan fondöteni fırça veya sünger yardımı ile uygulayabilirsin.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr