Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Evde Uygulanabilecek Doğal ve Pratik Maskeler >>
0

Bakımınızı Doğal ve Pratik Maskelerle Yapın

Düzenli olarak cilt temizliği her kadın için önemlidir. Cilt temizliğinden sonra yapılması gereken diğer önemli şey ise cildimizi besleyecek maskelerdir. Maskeler bize cildimiz için ihtiyacımız olan nemi ve vitamini almamızı sağlar. Özellikle meyve gibi doğal besinlerle hazırlanan pratik maskeler içinde barındırdıkları antioksidanlar sayesinde yorulan hücrelerin yenilenmesine yardımcı olarak oluşabilecek pek çok kırışıklığın da önüne geçerler. Bal, avokado, çilek ve kahve gibi evinizde rahatlıkla bulabileceğiniz sağlıklı besinlerle yapacağınız maskelerle;

- Cildinizin ihtiyaç duyduğu B vitaminini karşılayabilir
- Antioksidan özelliği barındıran meyveler sayesinde hücrelerinizi canlandırarak kırışıklıkların önüne geçebilir
- Tıkanan gözeneklerinizi açarak siyah noktalarınızdan kurtulabilirsiniz

Evde Uygulayabileceğiniz 5 Pratik Maske Tarifi

Avokadolu ve Ballı Maske

Avokadolu maske kuru ciltler için nem dengesini sağlayan özel ve yapımı kolay bir maskedir. Bu maskede bal iyileştirici özelliğiyle dikkat çekerken hindistan cevizi yağı ve avokado da içinde barındırıkları antioksidanlar sayesinde hücrelerinizin genç kalmasına yardımcı olurlar. Evde uygulayabileceğiniz bu pratik maskenin bağımlıları arasında Jessica Biel ve Victoria Beckham gibi ünlüler de yer alıyor.

              

İhtiyacınız Olan Malzemeler

1/2 Olgun Avokado
2 Çorba Kaşığı Bal
1/2 Çorba Kaşığı Hindistan Cevizi Yağı

Yumuşak ve kremsi bir kıvama gelinceye kadar avokadı püresini diğer malzemelerle karıştırın. Gözlerinizin etrafı hariç maskeyi yüzünüzün tamamına uyguladıktan sonra 10-15 dakika cildinizde bekletin. Cildinizi temiz sıcak nemli bir bezle sildikten sonra yüzünüzü ılık su ile durulayın.

Canlandırıcı Çilek Limon Maskesi

Çilek limon maskesi yağlı ciltler için mükemmel bir çözüm sunuyor. Limon suyu ölü derilerinizin cildinizden arınmasına yardımcı olurken çilek akne eğilimli ciltler için gözenekleri sıkılaştırıyor. Bu karışımda yer alan bal ise antibiyotik özellikleri sayesinde ciltte oluşan yaraların ve çatlakların iyileşmesine yardımcı oluyor.

             
İhtiyacınız Olan Malzemeler

1/4 Fincan Çilek Püresi
2 Yemek Kaşığı Limon Suyu
1 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Bal

Bir kabın içerisinde bütün malzemeyi püre haline getirin. Püreyi blender yardımıyla değil çatal ya da kaşık yardımıyla yapılmasına özen gösterin. Sürülebilir hale geldikten sonra karışımı yüzünüzün her tarafında uyguladıktan sonra 8 ila 10 dakika arası bekletin. Karışım kuruduktan sonra ılık nemli bir havlu yardımıyla cildinizi temizleyin ve daha sonra soğuk suyla yıkayın.

Kayısı Maskesi

Kayısı cildin pürüzsüz görünmesine yardımcı olurken aynı zamanda içinde barındırdığı vitaminler sayesinde gerekli nemi almasını da sağlıyor. İyi bir nemlendirici kadar etkili bir görev gören kayısı maskesi gözeneklerin temizlenmesine de yardımcı olduğu için cildin olduğundan daha parlak görünmesini sağlar.

              

İhtiyacınız Olan Malzemeler

1 Parça Defne Yaprağı
1 Parça Tarçın
6 Yemek Kaşığı Kayısı Suyu
1 Adet Yumurta
Yarım Fincan Süt

Ufak bir tencerenin içinde defne yaprağıyla tarçını kayısı suyunda pişirin. Pişen karışıma yumurta ve sütü ekledikten sonra krem haline gelene kadar karıştırın. Hazırladığınız kremi parmaklarınızla yüz ve boyun bölgenize dağıtın Karışımı yarım saat beklettikten sonra cildinizi soğuk suyla yıkayın.

Üzüm Maskesi

Hazırlanması oldukça kolay olan üzüm maskesi içinde barındırdığı antioksidanlar sayesinde cilt hücrelerinizin canlanmasına yenilenmesine yardımcı olarak kırışıklıkların oluşmasını önler İçinde tannin resveratol ve flavanoid gibi antioksidanlar barındıran bu etki gücü yüksek meyve cilt renginizinde açılmasını sağlayarak canlı bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur.

                    

İhtiyacınız Olan Malzemeler

2 Salkım Kırmızı Üzüm
2 Yemek Kaşığı Un

Bir kabın içinde üzümleri ezerek suyunu çıkartın Çıkardığınız üzüm suyuna macum kıvamına gelene kadar un ekleyin Maskeyi hazırladıktan sonra temiz cildinize pamuk yardımıyla sürün Karışımı 20 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın Yenileyici özelliğe sahip bu maskeyi önemli davetlerinizden önce uygulayarak temiz ve parlak bir cilde makyajınızı uygulayabilirsiniz

Türk Kahvesi Maskesi

Gözeneklerin açılmasına yardımcı olarak pürüzsüz bir cilde kavuşmanıza yardımcı olacak türk kahvesi aynı zamanda içinde barındırdığı kafein sayesinde hücrelerinde yenilenmesini sağlar.

                    

İhtiyacınız Olan Malzemeler

4 Yemek Kaşığı Kahve
4 Yemek Kaşığı Kakao
8 Yemek Kaşığı Süt
1 Yemek Kaşığı Limon

Bütün malzemeleri geniş bir kasenin içine koyun ev iyice karıştırın Karışımı cildinize sürün ve kuruyana kadar bekleyin Cildinizde kuruyan maskeyi ılık bir suyla detaylı bir şekilde durulayın

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr