Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / En İyi Makyaj Bazları >>
0

Makyaj bazları ne işe yarar? Makyaj bazı nedir? Makyaj bazı nasıl uygulanır? diyorsan cevabı burada.

Makyaj bazları cildi pürüzsüzleştirip, fondötenin ve diğer makyaj malzemelerinin kalıcılığını ve örtücülüğünü arttırırlar. Kusurlu ciltlerde (akne,sivilce ve siyah nokta gibi.) bulunan leke ve gözenekleri kapatarak makyaj öncesi iyi bir zemin oluşmasına yardımcı olurlar.

Makyaj bazları ten makyajını yapmadan önce tüm cilde uygulanır ve ardından fondötene geçilir. Ten için makyaj bazı olduğu gibi, göz kapakları ve kirpikler için de makyaj bazları vardır. Makyaj bazları da kendi içinde cilt tipine göre ayrılmaktadır; Yağlı ve karma ciltler için matlaştırıcı bazlar olduğu gibi, normal ve kuru ciltler için de nemlendirici özellikli bazlar bulunmaktadır. Makyaj bazını cilt tipine uygun olarak seçtikten sonra, sıra uygulama kısmına geliyor.

Makyaj bazı temizlenmiş cilde uygulanmalıdır. Makyaj bazını yüzün merkezinden başlayarak dairesel hareketlerle parmaklar veya bir makyaj fırçası yardımıyla uygulayabilirsin. Makyaj bazını uygulayamayacağın tek bir nokta ise gözaltları. Gözaltları ince yapılı ve hassas olduğundan makyaj bazı uygulanmasına uygun değildir. Makyaj bazını uyguladıktan sonra 2-3 dakika bekleyerek bazın cilde iyice emilmesini sağlamak gerekiyor. Sonrasında kapatıcı ve fondöteni uygulayabilirsin.

Gelelim sana önereceğimiz makyaj bazlarına;

                      

1- Loreal Studio Secrets Primer: Makyaj öncesi cildini matlaştırmak ve kızarıklıklarını önlemek istiyorsan bu baz tam sana göre. Uygulandığı andan itibaren cildi kadife gibi yumuşacık yapan bu ürün makyajın daha uzun süreli ciltte kalmasını sağlıyor. Aynı zamanda far bazı olarak da kullanılabiliyor.

2- Smashbox Photo Finish Primer: Makyajın kalıcılığını arttıran bu baz, silikon yapısı sayesinde cildi nemlendirir. İnce çizgilerin görünümünü azaltır. Yağı emer ve kusursuz bir mat bitiş sağlar. Cildi canlandırır ve rahatlatır.

3- Benefit- The Porefessional Primer: Hafif ten renginde olan bu ürün cildi matlaştırıp, cildi makyaja kusursuz bir biçimde hazırlıyor. Gözenek küçültücü özelliği olan bu ürün, silikon yapısı sayesinde gözenekleri dolduruyor ve daha küçük görünmesini sağlıyor. Uyguladıktan sonra bir iki dakika beklemekte fayda var.

4- Nars- Radiance Enhancing Pro- Primer: Spf 15 içeren bu makyaj bazı cilde aydınlık bir görünüm veriyor. Cilt kusurlarını en aza indirgerken, aydınlıkta veren bu baz kuru ve normal ciltler için öneriliyor.

5- Estee Lauder- Illuminatin Perfection Primer: Cildi aydınlık gösteren bu makyaj bazı, kusurları gizlerken aydınlık görünümü sayesinde daha taze ve canlı bir cilt vadediyor. 30-35 yaş aralığındaki kadınlar için öneriliyor.

6- The Balm – Time Balm Face Primer: Ciltte kadife bir bitiş sağlayan bu makyaj bazı, cilt tonunu da dengeliyor. Parabensiz olan bu ürün silikon içerdiği için silikona duyarlı olan kişilere önerilmiyor.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr