Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Dumanlı Göz Makyajı (Smokey Eye) Nasıl Yapılır? >>
0

 Son yılların en trend göz makyajlarından olan dumanlı göz makyajının püf noktalarını sizler için hazırladık.

Dumanlı göz makyajının şüphesiz en önemli unsuru far. Seçtiğiniz farın rengi bu görünümü elde etmenizde temel etken olacak. Toprak tonları, mürdüm, gri veya siyah göz farları doğru tercihler arasında. İkinci önemli unsur ise likit eyeliner. Eyeliner tercihinizi daha önceden deneyimlediğiniz veya beğendiğiniz ürünlerden yana kullanmalısınız. Aksi takdirde zor dağılacağından kötü bir görünüm elde edebilirsiniz.

                               

Dumanlı göz makyajı yaparken öncelikle göz kapaklarınıza bir far bazı uygulayın. Bu adım farın kalıcılığını artıracak ve gün içinde çizgilere dolmasını engelleyecektir. Daha sonra tüm göz kapağınıza ten rengi veya bej tonlarında bir far uygulayın. Böylece üzerine uygulayacağınız diğer farların rengi daha belirgin olacak. Sıra geldi eyeliner uygulamaya, kirpik diplerinize bir eyeliner veya göz kalemi yardımıyla bir hat çizin ve sonrasında çektiğiniz çizgiyi dağıtma fırçası veya bir kulak çubuğu yardımı ile dağıtın. Toprak tonlarında seçtiğiniz farı gözünüzün dış köşelerinden iç kısımlara doğrı dağıtın. Aynı far alt kirpik diplerinize de uygulayın. Aynı far ve göz kalemini alt kirpik diplerinize de uygulayıp, dağıtın. Farı uyguladıktan sonra tekrar bir fırça yardımıyla karıştırın. Hafif ışıltılı, aydınlık bir farı kaş kemiğinize ve farın bitişine uygulayın. Bu adım farınızı yumuşatacak ve daha doğal bir görünüm verecektir. En koyu renk olan farınızla göz kapağınızın dış köşelerinden, katlanma bölgesinin bitimine kadar bir kontür uygulayın. Kirpiklerinizi kıvırın ve maskaranızı sürün. Bu tip dağılan göz makyajlarınızda kapatıcı uygulama işlemini en sona bırakmalısınız. 

Son adım olarak gözaltı kapatıcınızı uygulayın, sabitleyici bir pudra yardımı ile sabitleyin ve ten makyajınıza geçin. Sizde bu adımları takip ederek muhteşem bir smokey eye görüntüsü elde edebilirsiniz.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr