Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Diyette Yo Yo Etkisini Durduruyoruz! >>
0

 

Emek harcanarak yapılan diyetlerin en güzel sonucu kilo vermek değil mi? Dikkat edilen öğünler ve detaylı olarak hesaplanan kaloriler derken sıkı diyetlere kendimizi kaptırıyoruz. Belli bir süre düzenli olarak ilerledikten sonra, hedeflenen kiloya ulaşarak büyük mutluluklar yaşıyoruz. Bu mutlulukla birlikte biraz kendimizi şımartıp ödüllendirmek için eski beslenme düzenimize geri dönüyoruz. Peki hızlı bir şekilde uygulanan ve kilo verdiren diyetlerin sonrasında neler oluyor? Tabii ki “yo yo etkisi” ile karşılaşıyoruz...

Yo yo oyuncağının, bir ipin ucunda aşağı yukarı gidip gelmesine benzetilen bu etkiye dur demek istiyoruz. “Yo yo sendromu” olarak adlandırılan süreçte; diyetle verdiğimiz kiloları ne yazık ki geri alıyoruz… Geri gelen kilolar nedeniyle mutsuz ve umutsuz bir şekilde yola devam ediyoruz. Ancak bu gidişe sen de dur demek istemez misin? Yo yo etkisine kapılmamak için nelere dikkat etmeliyiz ve nasıl beslenmeliyiz? Cevapları Oxxo Blog olarak senin için bir araya getirdik…

 

Yo Yo Etkisinden Korunmanın Yolları

1.Çok Çeşitli Beslenme

Tek yönlü olarak uygulanan diyetlerden uzak durmalısın. Diyet içerisinde tek bir besine yüklenmek yerine et, tahıl ve sebze ağırlıklı beslenmelisin. Sabah kahvaltında mutlaka yumurta, peynir ve zeytin tüketmelisin. Öğle ve akşam öğünlerinde de tavuk, kırmızı et ve sebze ağırlıklı besinler tercih etmelisin.

 

 

 

2.Yavaş Kilo Verme

Hızlı kilo verme beklentisiyle uygulanan diyetlerin sonucunda yo yo etkisinin kaçınılmaz olduğunu artık biliyorsun. Sağlıklı olmayı önemsemeli ve hızlı kilo verme düşüncesinden kaçınmalısın. Böylelikle acele etmeden, sağlıklı ve sabırlı bir şekilde diyet sürecini yöneterek yo yo etkisini en aza indirebilirsin. 

 

 

3.Yeterli ve Doğru Öğünler

Ana öğünlerini aksatmadığın bir diyet programı uygulaman çok önemli! Yeteri kadar protein ve karbonhidrat alıyor olmalısın. Ana öğünlerinde mutlaka et, sebze veya tahıl içerikli menüler bulundurmalısın. Yemek porsiyonlarını küçülterek, doyduğunu hissettiğinde öğünü sonlandırmalısın.

 

 

 

4.Atlanmaması Gereken Ara Öğünler

Et ve sebze içerikli ana öğünleri tükettiysen sırada ara öğünler var! Yemek yedikten 1-1.5 saat sonra gelen açlık hissi için çiğ kuruyemiş, muz veya elma tüketebilirsin. Ayrıca evde kendin hazırlayacağın sağlıklı atıştırmalıkları da ara öğün olarak tercih edebilirsin. Kolayca Yapılan Sağlıklı 3 Atıştırmalık Tarifi yazımız sana yardımcı olabilir: https://www.oxxo.com.tr/blog/kolayca-yapilan-saglikli-3-atistirmalik-tarif

 

 

 

5.Düzenli Egzersiz

Diyetle birlikte uygulanması tavsiye edilen egzersiz programları kilo vermek için fazlasıyla destekleyici değil mi? Ancak hedeflediğin kiloya ulaştıktan sonra egzersiz yapmayı bırakıyorsan yo yo etkisinden kaçamayabilirsin. Eğer fit görünmek ve sağlıklı olmak istiyorsan egzersiz yapmayı alışkanlık haline getirmelisin. Haftada en az üç gün egzersiz yaparak hem yağ yakabilir hem de verdiğin kiloları vücudundan uzak tutabilirsin.

 

 

 

6.Su Tüketimi

Sağlıkla ilgili her konuda karşına çıkan su tüketimine önem vermelisin. Kilo vermenin yanı sıra, vücudunun sağlıklı işleyişi için de bol su tüketmelisin. Günde en az iki litre su içerek hastalıklardan korunurken kilo vermeyi de destekleyebilirsin. Bunu diyet dışında da sürekli hale getirerek yo yo etkisi ile savaşabilirsin!

 

 

Diyet sonrası yo yo etkisine dur demek için elinden geleni yapabilirsin. smiley Diyetten sonra verdiğin kiloları geri almamak ve kilonu korumanın keyfini çıkarmak için yo yo etkisini engelleyebilirsin… Unutma; sağlıklı beslenmeyle ve egzersizle yapamayacağın hiçbir şey yok!

 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr