Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Kolayca Yapılan Sağlıklı 3 Atıştırmalık Tarifi >>
0

 

 

Sağlıklı beslenme konusu, gündeminin ilk sıralarında yer alıyor değil mi? Gün içerisinde iyi beslenmek için dikkat ettiğin ana öğünler kadar, ara öğünler de fazlasıyla önem taşıyor… Örneğin; kahvaltı ve öğle yemeği arasında geçen zaman içerisinde, mutlaka kendine ara öğün takviyesi yapman gerekiyor.

Günlük koşuşturmanın içerisinde, sağlıklı atıştırmalık bulmak ve iyi bir beslenme düzeni oluşturmak bazen zor geliyor olabilir… Ara öğünden zarar gelmez diye düşünüp işlenmiş gıdalar tüketmek, ipin ucunu kaçıran büyük hatalardan biri oluyor. Sana zor geliyor olsa da, Oxxo Blog işini kolaylaştırmak için 3 pratik az kalorili atıştırmalık tarifi ile karşında!

 

Az Kalorili Atıştırmalıklar Neler?

Ara Öğünler İçin 3 Sağlıklı Atıştırmalık Önerisi

Yulaf ezmesi, içerisindeki lifli yapı sayesinde metabolizmanı hızlandırmana yardımcı olduğu için bu besini gün içerisinde rahatlıkla tüketebilirsin. Tek başına tüketmek biraz zor olduğu için sana önereceğimiz tariflerdeki az kalorili atıştırmalıklar ile beslenme düzenine katkıda bulunabilirsin. Sağlıklı atıştırmalık tarifleri içerisinde damak tadına uygun olabilecek kuru üzüm, fındık, badem gibi alternatifler kullanabilirsin…

 

1.Yoğurtlu Cevizli Yulaf Ezmesi

Malzemeler;

1 çay bardağı kadar ceviz içi

1 su bardağı yulaf ezmesi

1 kase yoğurt

 Yapılışı:  Yulaf ezmesini ister yoğurtla karıştırıp bir gece önceden buzdolabında bekletebilir, istersen de su ile ısıtarak yumuşatabilirsin. Diğer malzemelerle karıştırarak elde edeceğin enfes yoğurtlu cevizli yulaf ezmesi tarifinin keyfini çıkarabilirsin… Diyet atıştırmalıklar ile bütün gün enerjini en yüksek seviyede tutabilirsin.

 

2.Hurmalı Cevizli Bisküvi

Bu sağlıklı atıştırmalık tarifi için ihtiyacın olanlar;

200 gram ceviz içi

 8-9 adet hurma

1/2 su bardağı Hindistan cevizi

Yapılışı: ceviz ve hurmalar iyice ezilene kadar karıştırdıktan sonra, elde ettiğin karışım hamur kıvamına geldiğinde, toz halindeki yarım su bardağı hindistan cevizini karışıma ekleyebilirsin... Dilediğin gibi şekillendireceğin hamur karışımını, 180 derecede ısınmış fırında 15-20 dakika pişirebilirsin. İşte hurmalı cevizli bisküvi tarifin hazır!

 

 

3.Muzlu Yulaflı Kurabiye

Yulaf ezmesinin efsane uyumunu tadacağın bir tarif daha geliyor… Bu kurabiye tarifi; gün boyu tok tutan ve az kalorili sağlıklı atıştırmalık çeşitleri arasında mükemmel bir seçenek olduğu için hemen seninle paylaşıyoruz!

Malzemeler;

1 su bardağı yulaf ezmesi

2 adet muz

1/2 su bardağı ceviz

Yapılışı: 3 malzemeyi de iyice karıştırdıktan sonra, muz ve yulafların iyice ezildiğinden emin olmalısın. Hamur kıvamına gelen karışımdan küçük parçalar kopararak, şekil verebilirsin. Yine 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirerek, nefis muzlu yulaflı kurabiyelere merhaba diyebilirsin. smiley

 

 

Gördüğün gibi hiçbir tarifte dışardan şeker ekleme işlemi yok ve bütün tariflerin içerisinde yer alan malzemeler doğal şeker içeriyor. Böyle olması hem gün içerisinde daha tok kalmana yardımcı oluyor hem de sağlıklı diyet atıştırmalık arayışına çözüm oluyor.

 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr