Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Cildine Özel Bakım Rehberi >>
3

Söz konusu cilt bakımı olduğu zaman yapılacak şey basit gibi görünüyor değil mi? Temizle, tonikle ve nemlendir. Aslında durum hiç de göründüğü kadar kolay değil. Önce cilt tipini tespit etmen ve ona uygun ürün seçmen gerekir. Seçtiğin ürünlerin sana alerji yapıp yapmayacağı da ayrı bir konu. Her ne kadar piyasada envai çeşit ürün olsa da işi garantiye almak ve cildinin bir yandan da iyileşmesini sağlamak için doğal ve medikal olan ürünleri tercih edebilirsin. Ayrıca ürünlerini seri olarak kullanarak da etkiyi arttırabilirsin. Sana yol göstermesi için üç farklı cilt tipi için kullanılabilecek ürünleri inceledik.

Karma Ciltler

Karma cilde sahipsen yüzünün bir kısmının yağlı diğer kısmının ise kuru olmasından şikayetçi olduğunu biliyoruz. Bu cilt tipinin bakımında önemli nokta, fazla yağı arındırırken cildini kurutmayacak ürünler tercih etmen. Ayrıca karma cildine kesinlikle su bazlı ürünler tercih etmelisin. Önerimiz; Kiehl’s Ultra Facial Oil-Free serisi.

Kiehl’s Ultra Facial Oil-Free

Serideki temizleyici jel, cilt yüzeyindeki kirleri ve fazla yağı derinlemesine temizliyor ve daha dengeli bir görünüm sağlıyor. Çok çabuk köpürmesiyle de uzun süre kullanılabiliyor. Cildini temizledikten sonra açılan gözeneklerini sıkılaştırma görevini üstlenen serideki tonik, cildini kurutmayan alkolsüz formülüyle sık sık gözden kaçırdığın cildinin Ph dengesini de koruyor. Son adımın nemlendirme. Tercihine göre hem losyon hem de krem olarak kullanabileceğin bu ürünün çok çabuk emilen bir yapısı var. İçeriğindeki buzul proteini, çöl bitkisi ve salatalık özüyle, cildin nemini tutmaya ve kuru hava koşullarından korumaya yardımcı oluyor. Cildindeki parlamayı dengelemesi de cabası!

Kuru Ciltler

Ne yaparsan yap yüzündeki beyaz bütürlüklerden kurtulamıyorsan muhtemelen yaptığın bakım ritüellerini tekrar gözden geçirmelisin. Yapılan en büyük hatalardan biri cildini sabun ile yıkamak, ki bu cildinin kurumasının en öneli sebeplerinden. Bakımını doğru yapmadığın taktirde kuru cildin daha erken kırışır, yaşlanmaya bağlı kırşıklıklar daha belirgin görünür. Günlük bakımında süt formunda temizleyicileri tercih edebilirsin. Önerimiz; Bioderma Hydrabio serisi.

 

 

Bioderma Hydrabio

Nemsiz ve hassas cildini temizlerken aynı zamandan nemlendirebileceğin bu ürün tam da ihtiyacın olan süt formuna sahip. Ne sürersen sür yarım saat sonra tekrar kurumasından şikayet ettiğin cildinin Hydrabio tonik ile su tutma kapasitesini arttırmaya yardımcı olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Hem cildini rahatlatacaksın hem de ona kaybettiği esnekliği zamanla tekrar kazandıracaksın. Her adımda cildine nem kazandırabileceğin bu serinin E vitaminli nemlendirici ile son dokunuşunu yapabilirsin. Düzenli kullandığında şikâyetlerinin azaldığını hatta zamanla kaybolduğunu bile görebilirsin.

 

 

 

 

Yağlı Cilt

Yağlı cilde sahip olmayanlar anlayamaz desek yeridir. Zira gece yatmadan cildini yıkayıp yatmana rağmen sabah kalkıp cildine dokunduğunda hemen hemen her yerinde yağ hissetmek pek de güzel bir duygu değil. Günlük hayatında seni rahatsız etmesi yetmezmiş gibi bir de sivilce gibi cilt sorunlarına çok elverişlidir. Cildindeki yağlanmayı, genişlemiş gözeneklerini ve siyah noktaların dengede tutmak için üzgünüz ama çok sıkı çalışman gerekiyor. Bir kere kesinlikle krem değil jel kıvamındaki temizleyicileri seçmelisin. Ayrıca günden en az 2 kere cildini yıkadıktan sonra mümkünse meyve asitleri içeren bir tonik yardımıyla gözeneklerini sıkılaştırmalısın. Önerimiz; La Rocha-Posay EFFACLAR serisi.

La Rocha-Posay EFFACLAR

Sabah kalkar kalmaz ilk işin Effaclar Gel ile yüzündeki fazla yağı atmak olsun. Cilde uyumlu pH seviyesiyle cildine temizlik ve tazelik kazandırıyor. Her sabah ve akşam biraz su ile köpürterek yüzüne nazikçe masaj yaparak uygulamanı tavsiye ediyoruz. Ardından deyim yerindeyse kapanmakta zorluk çeken gözeneklerini Effaclar tonik ile kapatmalısın. Sıkılaştırıcı mikro-soyucu tonik içeriğindeki temizleyici ve sıkılaştırıcı maddeler cildindeki gözeneklerin temizlenmesini sağlarken tıkanmalarını ve siyah nokta oluşumunu engelliyor. Yağlı cilde sahip olanlar genelde nemlendirmekten biraz çekinir ve buna gerek olmadığını düşünebilir. Fakat bu kesinlikle yanlış bir düşünce. Cildin pul pul dökülmüyor olabilir ama bu teninin neme ihtiyacı olmadığı anlamına gelmiyor. Yüzündeki parlamanın kaynağını önleyip, uzun süre matlık sağlayan bir ürün arayışındaysan serinin nemlendiricisi Effaclar Mat tam sana göre. İçeriğindeki Çinko Pidolat, C ve E vitaminleriyle yağlı cilt problemlerini giderek tedavi eder ve cildinin günden güne sebum üretimini azaltır.

 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr