Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / Vahşi Doğa’nın Feminen Üyesi: Leopar >>
2

Bazı dönemler sevmediğin bir şeyden birden hoşlanmaya başladığını fark ettiğin oldu mu hiç? Bu durumun kökü aslında çok basit bir neden-sonuç ilişkisine dayanıyor. Pazarlama biliminin ana kuralına; “Sunduğun şeyin ne olduğu değil, nasıl sunduğun önemlidir.” Konu moda olduğunda da durum pek farklı sayılmaz. Mesela leopar desenler; kimisine göre çok iddialı, kimine göre karışık, belki biraz demode belki de fazla kadınsı… Böyle olmasının sebebi tam da yukarıda anlattığımız sebepten. Fakat gel bir anlığına aklındaki tüm leopar desen kavramlarını bir kenara bırak ve OXXO tasarımcılarının elinden çıkan Spirit Away koleksiyonumuza bir göz at. Leopar desenine gardırobunda yer açmaya ne dersin?

 

Kedigillerden Modaya

Önce taş devri zamanında sonra Batı’daki seçkin kesimde kendine yer edindi. Ardından adını Tarzan ve Ormanlar Kraliçesi Sheena filmleri ile beyaz perdeye yazdırdı. O da yetmedi moda arenasına bulaştı. Feminen ve kadınsı yönüyle tasarımcıların radarına girdi ve doğanın her türlü güzelliğinden ilham alan yaratıcılar için hayvan desenleri belki de hiçbir zaman kullanmaktan bıkmayacakları bir baskı oldu. Tarihin ikonik isimlerinden Hollywood yıldızlarına birçok isimlerin de gözdesi oldu leopar. 1950’lerde Jane Mansfield, Ava Gardner, Marilyn Monroe desenin ikonik isimleriyken; 1960’lara gelindiğinde Kraliçe Elizabeth’ten, Elizabeth Taylor’a, Jacqueline Kennedy’den Barbra Streisand’a kadar sayısız meşhur isim leoparın temsilcisi edasıyla bu deseni üzerine taşıdı. Lüksün ve şatafatın tavan yaptığı 80’lere geldiğimizde ise Hanedan dizisinden tanıdığımız Joan Collins, bu deseni pırıl pırıl parlayan kıyafetlerinde taşıyordu.

 

 

 

 

 

Spirit Away

Leopar desenler yukarıda bahsettiğimiz gibi yıllar yılı kadınsı ve cazibeli yönüyle görünse de biz bu parçaları feminen duruşunun yanında sportif yönüyle de stiline yansıtmanı istedik. Leopar desenini günlük hayatında kullanmanın sırrı onu düz renk parçalarla kombinlemekten geçiyor. Spirit Away koleksiyonunda leoparın marjinal tavrını denim pantolonu ve ceketiyle günlük stilinde yeniden yorumlayabilirsin. Bu sayede desenin çekiciliğini bir yandan üzerinde taşırken bir yandan rahat kesimleri ile içinde kendini rahat hissedeceksin. Pantolondan eteğe, bluzdan büstiyere koleksiyonda leopar adına gardırobuna eklemek isteyeceğin birçok parça var. Bu desene karşı önyargılarını yıkamayanlardansan önerimiz leopar desenli büstiyerden yana. Deri ceket ve kırmızı yırtmaç detaylı etek ile hem şık ve iddialı olabilir hem de leopara bir şans verebilirsin. Başka bir deyişle vahşi doğadan kedigillerin simgesini, kırmızının vurucu tonuyla bir araya getirdik ve ortaya her yönüyle güçlü, şık, iddialı ve bir o kadar da rahat parçalar çıktı. Hadi, göz atmaya başla!

 
 
 
 
 
 
Yenileri keşfetmek için tıkla!

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr