Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Yüz Tiplerine Göre Saç Modelleri >>
0

Yüz şeklinize uygun doğru kesimin ne olduğuna karar veremiyor musun? O zaman bu yazı tam sana göre.

En şanslı yüz tipi şüphesiz oval yüzler. Oval yüz tipine sahip olann kişiler makyajda şanslı oldukları gibi, saç modellerinde de şanslılar. Hemen hemen tüm saç tiplerinin yakıştığı yüz tipi olan oval yüzlüler için önerimiz, yüz hatları düzgün olduğundan , katlı saçlardan uzak durmalı ve yüzlerinin şeklini ön plana çıkaracak düz kesimli saçları tercih etmelidirler.

Kare yüz tipine sahip kişiler ise dikkat çeken köşeli çenelerini gizlemekve yüzlerini daha küçük göstermek için küt saçlar ve kahkülü tercih edebilirler. Çok kısa saçtan hoşlanmayanlar omuz hizasında kesilmiş asimetrik saçları tercih edebilirler.

Yuvarlak yüze sahip kişiler, uzun saçları tercih ederek yüzlerinin daha ince ve uzun görünmesini sağlayabilirler. Yana doğru kesilmiş perçemler ile daha ince bir yüze sahipmiş gibi görünebilirsiniz.

Üçgen yüzlüler, dikkat çeken dar çenelerini kamufle edecek şekilde bir kesim yaptırmalılar. Saç uçları hacimli, katlıkesimler tercih ederek yüzlerini oval yüze yaklaştırabilirsiniz.

Kalp yüze sahip kişiler, alın açıklığını ve çenelerini geri plana itecek saç kesimlerini tercih ederek doğru bir görünüme ulaşacaklardır. Alnın genişliğini, yandan ayrılmış bir perçemle kapatarak doğru bir tercih yapabilirler.

                                                 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr