Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Yaz Makyajı Nasıl Olmalı >>
2

Havalar ısınmaya başladı. Güneşli ve nemli havalar yavaş yavaş yaklaşıyor. Kıyafetlerimizde değişiklik yaptığımız gibi cilt bakımımız ve makyaj rutinimizde de bir takım değişiklikler yapmamız gerekiyor. Yaz makyajının olmazsa olmazı elbette güneş kremleri, makyajın altına baz olarak kullanabileceğin güneş kremi ile hem güneşin zararlı etiklerinden korunacak hem de cildini nemlendirmiş olacaksın. Hafif yapılı fondötenler veya renkli nemlendiriciler kullanarak cildinin ışıl ışıl görünmesini sağlayabilirsin.

 

 

 

Cildin yağlı veya kuru ise ona göre önlemleri almayı unutmamanda fayda var. Yazın yağlı ciltler kışa göre iki kat daha fazla yağlanır. Transparan bir pudra veya yağ emici mendillerle cildindeki yağlanmayı kontrol edebilirsin. Kuru ciltler ise matlaştırıcı pudralardan olabildiğince uzak durmalı. Aksi takdirde cildinde donuk, mat ve pul pul bir görünüm oluşabilir. Gün içinde terleyeceğinden dolayı suya dayanıklı maskara ve rimel kullanarak oluşabilecek akmaların önüne geçebilirsin. Allık ve ruj tercihlerinde de yaz aylarına uygun renkler kullanarak makyajını tamamlayabilirsin. Krem allıklar cildini daha canlı göstereceği gibi uzun süre de kalıcı olacaktır. Eğer göz makyajında far kullanmak istiyorsan tercihini krem farlardan yana kullanabilirsin. Göz kapağında birikme yapmayacağı gibi sürdüğünde göz kapağında donarak gün boyu kalıcılığını koruyacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yaz aylarında olabildiğince yoğun yapılı makyaj malzemelerinden uzak durmakta fayda var. Doğal ve canlı bir görünüm yaz aylarının en güzel yanı. Peki makyajını nasıl bir saçla tamamlamasın? Bizim önerimiz olabildiğince salaş ve doğal görünümlü saçlar. Nemle birlikte çabuk bozulacak olan saçlarını yüksek ısılı maşalarla şekillendirerek saçına zarar vermek yerine birçok markada bulunan deniz tuzlu saç spreyini ıslak saçlarına sıktıktan sonra kurutarak doğal görünümlü dalgalara kavuşabilirsin :)

 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr