Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Yaz Aylarına Uygun Ruj Seçimi >>
0

Yaz tüm sıcaklığı ve yüksek enerjisiyle geldi. Kıyafetlerimiz, saçımız daha doğrusu hemen hemen her şeyimizi bir bir sıcak havalara uygun hale getirmeye başladık.

Kıyafetler dışında dikkat etmemiz gereken noktalardan biri de bu durumda cilt bakımı rutini ve makyajımız oluyor. Cilt bakımında özellikle güneş kremi dışında, SPF korumalı fondöten, krem ve gözaltı kapatıcıları seçerek güneşin zararlı etkilerine karşı kendini korumalısın. Tabii ki kadınların olmazsa olmaz makyaj tutkusunda yaşanan değişikliklerde bu dönemde göze çarpıyor. Soğuk havalarda kullandığın yoğun kapatıcı fondöten ve pudrayı bir kenara atıp, BB krem veya renkli nemlendiricilere yönlenmek doğru tercih olacaktır. Tüm bunlar olmasa bile bir güneş kremi ve bir ruj yeter öyle değil mi? Yaz geldiğinde elbette değişen şeylerden biri de rujumuzun renkleri. Koyu kahve ve bordolardansa ten rengi, pembe ve turuncu alt tonlu rujlara geçiş yapmak önemli. Her ne kadar makyajda kullanılan renkler tercih meselesi olsa da, açık renkli rujlar ve parlatıcılar bronz tenine çok yakışacak.

Hangi renkleri kullanmalıyım diye düşünüyorsan bizim önerilerimiz şu şekilde;

                              

Turuncu: Yaz mevsiminin can alıcı renklerinden biri olan turuncu. Ten rengine göre turuncunun bir çok farklı rengini deneyip kendine göre olanı satın alabilirsin. Turuncu rengin dezavantajlarından biri, dudaklardaki kusurları belli etmesi. Bunun önüne geçmek için dudaklarına sık sık peeling yaparak ölü derilerden arındırmalısın.

                                                          

Pembe: Kadınların vazgeçilmez rengi olan pembe hem yaz hem kış farklı renk seçenekleriyle geniş kullanım alanına sahip renklerden biri. İster gül kurusu ister şeker pembesi hangi tonu olursa en çok tercih edilen renkler arasında.

                          

Ten Rengi: Hem gece makyajlarının hem de günlük makyajın vazgeçilmez rengi olan ten rengi. Hemen hemen herkese uyum sağlıyor. Toprak tonlarında veya şeftali alt tonlu ten rengi rujları kullanarak yaz makyajını tamamlayabilirsin. Bizim önerimiz yaz aylarında ten rengi ruj kullandığında üzerinden şeffaf parlatıcıyla geçmen.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr