Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Sonbaharda Saçlarınıza İyi Bakın >>
2

Yazdan çıkıp sonbahara girdiğimiz bugünlerde, yazın yorgunluğunu atmak, kendinizi yenilemek için genel bir bakıma girebilirsiniz. Peki bu bakıma önce saçlarınızdan başlamaya ne dersiniz?

Hepimizin bildiği gibi yazın güneş ışınlarının ve deniz/havuz suyunun etkisiyle saçlarımız oldukça yıpranıyor. Yazın başında gerekli bakımı yaptırmış olsanız bile, yaz sonuna geldiğinizde saçlarınızın ucu kırılmış ve rengi açılmış oluyor. Bütün bu sebeplerden dolayı sonbahara başlarken genel bir saç bakımı şart.

Deniz, klor ve güneş etkisiyle bakımsız kalan saçları bir takım sağlık sorunlarının beklediğini söylemek mümkün. Mevsim değişikliği saçların dökülmesine sebep olurken, kuru saçlar için durum daha vahim. Zaten yapı olarak kuru olan saçlar tüm bunların etkisiyle iyice çatallaşıp, yıpranıyor. Ama tüm bunlar için yapılacak şeyler çok basit. Ama öncelikle şunu söylemeliyiz ki saçlarınızın durumu çok daha kötüyse bir saç uzmanına görünmenizde faydar var.

Saç bakımınızı kendiniz yapmayı tercih ediyorsanız yoğun nemlendiricili bakım maskeleri sizin için en doğru tercih. Üzerinde yazan talimatlara uyup düzenli olarak uyguladığınızda kesin sonuçlar alacaksınız.

Saçınızın bakımı için evde kendi imkanlarınızla yapabileceğiniz maskeleri de deneyebilirsiniz. Örnek bir tarif vermeden olmaz; bir yumurtanın sarısı, yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı balı iyice karıştırın. Karşımı saçlarınızın her noktasına dağıtın. 1 saat bekletin ve suyla iyice durulayın. Bu maskeyi haftada 1 kez uygulayabilirsiniz. Gördüğünüzün gibi oldukça basit ve masrafsız!

Diğer bir yandan, eczanelerde satılan saç dökülmelerine karşı olan şampuanlar da yapmanız gereken bakımın içinde yer alıyor.

Sonbaharda düzenli olarak saç bakımı yaptığınızda, saç dökülmesine karşı olan şampuanları kullandığınızda parlak ve bakımlı saçlarınıza kavuşacaksınız.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr