Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Son Zamanların Makyaj Trendi Strobing! >>
1

                                   

Son zamanların şüphesiz en popüler makyaj trendi Strobing. Peki strobing nedir ve nasıl uygulanır derseniz yazımızı okumaya devam edin. 

Strobing ışığı kullanarak yüzümüze boyut kazandırmayı ve cildimiz ışıl ışılmış gibi bir efekt yaratmamızı sağlıyor. Yani kısaca strobing makyajının temel kuralı ışık. İlk adım tabi ki cilt tipinize uygun nemlendiricinizle cildinizi nemlendirmek ve ardından ışıltılı biz baz uygulamak. Eğer yağlı veya karma bir cildiniz varsa bu adımı atlamanızı öneriyoruz. Yağlı ve karma ciltler fondöten uyguladıktan sonra elmacık kemiklerinin üzerine, göz pınarlarına ve dudak üzerini aydınlatarak bu görünüme yaklaşabilirler. Gün içinde oluşabilecek yağlanmaya karşı yanınızda yağ emici mendil taşımanızı öneriyoruz. 

Cilt tipiniz kuru veya normal ise bu makyaj aslında tam size göre bir çok makyaj firmasının Strobe Cream’ini veya aydınlatıcı ürünlerini koleksiyonunuza ekleyerek bu görünümü rahatlıkla yakalayabilirsiniz.Günlük makyaj rutininizde kullandığınız fondöten, renkli nemlendirici, bb krem veya kapatıcınızı uyguladıktan sonra yüzünüzde güneşin vurduğu yüksek bölgelere aydınlatıcı ürünü uygulayın. Yani göz pınarlarınıza, kaş kemiğinize, dudaklarınızın üzerine, elmacık kemiklerinize ve çenenize uygulayarak ufak ışık oyunlarıyla daha taze ve ışıltılı bir görünüm kazanacaksınız. Bu makyajın bir önemli noktası ise göz makyajınızı en aza indirgeyerek asıl dikkati ten makyajınıza çekmeniz. Bu görünümün başrol oyuncusu olan, fondöten seçiminiz en az aydınlatıcı seçiminiz kadar önemli. Mat yapılı ve yoğun kapatıcı fondötenlerden ziyade daha hafif yapılı az kapatıcı ve ışıltılı bir fondöten doğru bir seçim olacaktır.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr