Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Selfie Modası Estetik Operasyonlarını Arttırdı >>
0

Selfie Modası Estetik Çılgınlığını Arttırdı
Bundan birkaç yıl öncesine kadar dalga geçilen ancak ünlüler sayesinde artık popüler bir trend olan kendini çekme çılgınlığı yani “Selfie” akımı estetik operasyonlara duyulan ilgiyi de arttırdı.  Op. Dr. Defne Erkara, son zamanlarda estetik yaptıran kadınların bahanesinin çektikleri selfielerde burunlarının ve dudaklarının güzel gözükmemesi ya da kırışıklıklarının görülmesi olduğunun altını çizerken yaş oranının da değiştiğini belirtiyor.

Son zamanlarda operasyon konusunda artan bir talep olduğunu söyleyen Dr. Erkar, genç hastalar kadar kırışıklıkları bulunan yaşlı hastalarında bu akımdan sonra bıçak altına yattığını söyledi.  Modern dünyaya birlikte kişilerin çok daha bilinçli ve ne istediğini bilir şekilde olmasın da selfie çekmenin de etkili olduğunu anlatan Erkara, hastalarının internet sayesinde kullanılan malzemeden içeriğe kadar her şey hakkında bilgi sahibi olduğunu söylüyor.

Peki Selfie çılgınlığı estetik merakını nasıl arttırıyor?
Bu sorunun cevabı oldukça basit. Çekilen fotoğraf yüze yakın olduğu için kişi kendindeki kusurları da bir o kadar net görebiliyor. Genç kişiler ön kameradan çekilen fotoğraflarda yaşlarının getirdiği kaş düşüklüğü, dudak sarkıklığı gibi doğal görüntülerden rahatsız olarak bıçak altına yatmayı tercih ediyor.

Kendilerinde beğenmedikleri yönleri gören selfie tutkunları, gelişen teknolojide artan sosyal medya yüz görüntüsü önemli olduğu için kusursuzluğa takıntılı hale geliyorlar. Her hastayı ameliyat etme taraftarı olmadığını söyleyen Doktor Defne Erkara doğallığı bozacak estetiğe de karşı olduğunun üstünü de defalarca çiziyor. Vücudunda oluşan deformasyon ya da bozukluk nedeniyle sosyal yaşantısı gerçekten etkilenen hastalar üzerinde çalışmayı tercih eden Erkara, son zamanlarda saç ektirmenin de oldukça moda olduğunu belirtiyor.

Güzel bir Selfie için operasyon gerçekten de gerekli midir?

Teknolojinin hayatımızın her anında etkili olduğu, neredeyse trendleri de belirlediği bugünlerde unutulmaması gereken konu bu akımların gelip geçici olduğu ve kişinin karakterinden daha önemli olmadığıdır. Snapchat, Instagram gibi uygulamalarla hayatımıza giren selfie çılgınlığında asıl amaç kişinin komik anını, mimiğini sevdikleriyle paylaşmasıdır. Bu nedenle popüler olan her şeyin ertesi gün bir anda ortadan kaybolacağı unutulmamalı ve gerçekten sosyal yaşantı etkilenmediği sürece birey sahip olduğu bütün özellikleri benimseyerek, hayatın tadını çıkartmalıdır.

Doğru ışık ve hileli pozlarda ön kameradan da güzel çıkabileceğiniz unutmamalı, hangi açıdan daha iyi göründüğünüzü bularak Selfie çılgınlığına katılmalısınız. 

Ön çekimde güzel çıkmak için,

- Bakışlarınızı objektifin biraz üzerine odaklayın ve kafanızı ileri uzatın.

- Yüzünüzün gergin görünmemesi için dilinizi dişlerinizin arasına alarak rahatça gülümseyin.

- Bordo, vişne cürüğü gibi koyur rujlarla dudaklarınızı bükerek poz vermeyin.

- Objektifi direk karşıdan görecek şekilde bakmayın.

- Işığın arkanızdan değil önününüzden eğik şekilde gelmesine özen gösterin.

- Abartılı şekilde gülmekten kaçının.

- İçinizden gelerek, kendinize güvenerek poz verin.

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr