Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Sağlıklı Bronzlaştığına Emin Misin? >>
2

Yılın en güzel dönemi sonunda başladı. Temmuz demek bronzluk demek, ışıldayan bir ten demek. Şüphesiz sen de bizim gibi bronzlaşan teninle daha sağlıklı, fit ve dikkat çekici göründüğünü düşünüyorsun. Hatta kıyafetlerini bile bir farklı güzel taşıyorsun öyle değil mi? Peki ya makyaja ne demeli? Bronzlaşmak adeta yüzünde doğal makyaj etkisi yaratıyor. Bu etkenlerin hepsi harika öyle değil mi? Peki farketmeden cildine verdiğin zarar ne olacak? Sen de her sene türlü türlü ürünler kullanarak bronz bir tene sahip olmak için saatlerini güneş altında geçirenlerdensen okumaya devam et. Çünkü bu yazıda farkında olmadan yaptığın bir çok hatayla karşılaşacaksın.

 

 

 

Hatalarınla Yüzleş

-Güneşin zararlı ışınlarının vücudunda oluşturabilecek tahribattan artık herkes gibi haberdar olduğun için koruyucu ürünlerle bronzlaştığını düşünüyoruz. Fakat bunu yaparken aslında doğru yaptığını düşündüğün şeyler bazen yanlış olabiliyor. Mesela güneş koruyucunu plajda sürenlerden misin, yoksa evde sürenlerden misin? Cevabın plaj ise farkında olmadan hata yapanlardansın. Çünkü kremin ciltten emilip koruyucu özelliğinin başlaması ortalama 30 dakika sürüyor. Sen koruyucunu plajda sürdüğünde ise ilk 30 dakikada korunduğunu sanarken aslında cildin savunmasız kalıyor. Bu nedenle en ideali koruyucunu dışarı çıkmadan 20-30 dakika önce, mümkünse ayna karşısında ve giyinmeden önce sürmen.

 

 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

-Güneş koruyucunu rastgele seçmek de çoğu zaman yapılan hatalardan. Cildini iyi tanıyıp ona göre bir ürün seçmen gerekiyor. Mesela cildin kuruysa seçeceğin ürünün aynı zamanda nemlendirme özelliği olmalı. Sonuçta kuruyan cildin güneş altında daha da kuruyor. Ya da akneli bir cildin varsa su bazlı ürünleri tercih etmelisin. Yağlı ürünler gözeneklerini tıkayıp yeni sivilcelerin oluşmasına zemin hazırlayabilir.

-Yaptığın hatalardan biri de koruyucunu yenilememek. Mesela plaja geldin ve koruyucunu sürdün. Ardından serinlemek için denize girdin. Sonrasında koruyucnu yeniliyor musun? Cevabın hayırsa eyvah! Çünkü yine korunmasız kaldın. Sabah 10:00-16:00 saatleri arasında 2 saatte bir yenilemen gerekiyor. Özellikle havuz ve denizde çok zaman geçiriyorsan bu süreci beklemeyip uygulamanda yara var.

 

 

 

 

 

 

 

 

-Dudak ve göz çevrene ayrı bir ürün kullanmıyor, vücuduna sürdüğün ürünü kullanıyorsan yine yanlış yoldasın. Dudağına da SPF'li kremlerden tercih etmelisin. Bununla birlikte dudak bölgesi cildine göre daha korunmasız olduğu için sık sık tekrar etmen de gerekiyor. Göz çevresi de hassas bölgelerden olduğu için stick tarzı ürünler tercih etmelisin.  

-"Ben nasılsa hiç güneşe çıkmıyorum, tüm gün gölgede oturuyorum." diyerek koruyucudan uzak duruyorsan bir daha düşünmeni tavsiye ediyoruz. Çünkü şemsiye altında otursan bile plajdaki kumlardan, havuzdan veya denizden cildine yansıyor ve sen farkında olmadan ışınlarınyüzde 34'üne maruz kalıyorsun.

-Bir ay boyunca tüm kurallara uydun ve sonuda istediğin bronz tene kavuştun. Koruyucunu artık kullanman gerekmediğini sanıyorsan yanılıyorsan. Bronzlaşmış olsan da ya da koyu bir ten rengine sahip olsan da koruyucnu ürününü asla bırakmamalısın.

 
 
 
 
 
 
 
 
Etiketler : yaz , tatil , güneş , sağlıklı bronzluk ,

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr