Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Saçlarına Doğal Bakım >>
2

Şüphesiz, konu güzellik olduğunda cilt bakımından sonra en çok önem verdiğimiz konudur saçlarımız. Üst üste yapılan işlemler ve sık sık yıkamak farkında olmasak da saçlarımızı sandığımızdan daha çabuk kırıyor ve cansızlaştırıyor. Doğru şampuan ve besleyici bakım kremi kullanma da sandığınızın aksine her zaman yeterli değil. Cilt bakımına uyguladığın maskeler gibi saçlarına da zaman zaman maske uygulamalısın. İstersen çeşitli markaların hazır maskelerini al, istersen de kendin evinde doğal maskeler hazırla. Uygulayacağın saç maskesi saçı derinlemesine nemlendirip parlaklık kazandırırken, kırıkların oluşumunu da azaltacak. (Saçındaki kırıklar her arttığı zaman kestirmene de gerek kalmayacak.) Daha önceki yazılarımızda evde kolayca yapabileceğin cilt maskeleri tarifleri vermiştik. Benzer tarifleri saçlarına uygulamaya ne dersin? Saçlarına uygulayacağın organik maskelerle yumuşacık, canlı ve parıl parıl parlayan saçlara kavuşabilirsin. İşte saç tiplerine göre uygulayabileceğin pratik birkaç tarif…

 

 

Yağlı Saçlar İçin

Saçların çabuk yağlanıyor ve her gün yıkanmak zorunda kalıyorsan bu maskeleri denemeni tavsiye ediyoruz. Evde doğal yollarlar çabuk yağlanan saçına bitkisel çözümler denemeye ne dersin?

 

Lavanta Kürü Maskesi

Saçına yetebilecek kadar bir suyun içerisine 1 avuç lavanta atarak 6-7 dakika kaynat. Sonra içi lavanta dolu suyun ılık hale gelmesi için biraz bekle ve lavantaları sudan süz. Tüm saçına uygula ve 1 saat bekle. Ardından şampuanınla saçını yıka. Yumuşak dokusuna ve kokusuna bayılacaksın.

Yoğurt ve Yumurta Maskesi

Kilo kontrolü, metabolizma ve kemik sağlığımızın en büyük destekçisi yoğurdun saç bakımında da bir numaralı destekçi olduğunu biliyor muydun? Bu her derde deva yiyecek yağlı saç derisini kontrol edici özelliğe sahip. 1 yumurta ve 50 gr yağsız yoğurt ile hazırlayacağın maske ile yağdan arınmış güçlü saçlar elde edebilirsin. Saçının nemini aldıktan sonra bu karışımı 30 dakika saçında bekletmelisin. Farka inanamayacaksın!

 
 
 
 
 

 

 

Kuru Saçlar İçin

Yanlış şampuan seçimi, üst üste yapılan uygulamalar, hava kirliliği ve daha birçok şey saçının nemini kaybetmesine sebep olur. Yeterince nemlendirmezsen saçların zaman içinde kurur, matlaşır ve kabarıp, yıpranmaya daha müsait hale gelir. Bu hoş olmayan sahneyi yaşamaman için önerilerimize göz at!

 

Bal ve Muz Maskesi

Hazırlaması kolay olunca insanı daha çok cezbeder bu tür tarifler. Bu maske için ihtiyacın olan sadece bal ve muz. Muzu ezip, 3 çorba kaşığı bal ile karıştır. İstersen birkaç damla badem yağı da ekleyebilirisin. Karışımı saçında 30 dakika beklettikten sonra durulayıp normal şampuanınla saçını yıka.

Avokado Maskesi

İçinde bolca mineral ve vitamin bulunan avokado saçlara da çok iyi geliyor. 1 avokadoyu, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve yumurta sarısıyla homojen olana kadar karıştır. Saçına uygula ve birkaç dakika bekledikten sonra iyice yıka.

 
 
 
 
 
 

 

 

 

Kepekli Saçlar İçin

En büyük ve en can sıkıcı problemlerden biri de kepekler şüphesiz. Sürekli omuzlara dökülmesi yetmezmiş gibi dışardan görüntüsü ve kaşıntılı deriyle oldukça can sıkıcı olabiliyor. Kepek sorunu olanları buraya alalım.

 

Yumurta Maskesi

İki yumurtayı çırparken içine 2-3 damla limon suyu ve 1 çay kaşığı zeytinyağı ekle. Yumurta kokusundan rahatsız olursan birkaç damla limon suyu daha ekleyebilirsin. (Yağlı saçlara sahipsen sadece yumurta beyazını kullan.) Karışım iyice köpük köpük olana kadar karıştırmaya devam et. Tüm saçına maskeyi sürdükten sonra saçını bone geçir ve yarım saat kurumasını bekle. Bunu iki hafta boyunca haftada sadece 2 gün uyguladığında kepeklerin kaybolduğunu göreceksin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr