Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Saç Dökülmesine Savaş Aç >>
2

Hava kirliliği, kötü beslenme alışkanlıkları, stres, duygusal değişimler ve bakımsızlık sonucu saçlarımız biz fark etmeden gün be gün yıpranıyor. Kırık uçlar bir yana belki de bizi en çok rahatsız eden şey saçlarımızın tutam tutam dökülmesi. Sen de bu konudan muzdaripsen yalnız değilsin. Saçlarını kestirmene ve türlü türlü saç dökülmesine karşı şampuan ve saç kremi kullanmana rağmen bir türlü sonuç alamıyorsan, birazdan okuyacakların belki sana yardımcı olabilir. Ayrıca saç dökülmesinin bir sağlık sorunu da olabileceğini unutma. Her hangi bir sağlık problemin yoksa saç dökülmelerini minimuma düşürebilirsin.

 

 

 

Rutin Alışkanlıklar

-Buna önce bazı alışkanlıklarını gözden geçirerek başlayabilirsin. Mesela her gün yıkanıyorsan, bu alışkanlığını gün aşırı olarak değiştir. Biliyoruz özellikle kış aylarında çok sıcak suyla yıkanmayı çok seviyorsun. Fakat sıcak su da saçlarına oldukça zarar veriyor. Saç derini kurutarak kaşıntıya sebep olması da cabası. Saçlarını ılık suyla ve masaj yaparak yıkamalısın.

-Saçını şekillendirmek için sürekli çeşitli ürün kullananlardan mısın? O hâlde üzgünüz saçların dökülmeye devam edecek. Çünkü hem bu kullandığın ürünler, hem de maşa, düzleştirici, saç boyası veya perma gibi uygulamalar saçlarını zannettiğinden de fazla zedeliyor. Şekil verme demiyoruz elbette. Sadece bu gibi işlemleri haftada 1 defa yapmaya çalış.

 

 

 

 

 

 

Doğru Beslen

-Gelelim beslenme alışkanlıklarına. Unutma, vücuduna ne kadar sağlıklı besinler alırsan, o kadar sağlıklı görünürsün. Aynı şey saçların için de geçerli. Sadece dışarıdan değil içeriden de bakım yapmalısın. Mesela protein, saç köklerini besliyor ve saçın sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlıyor. Günlük öğünlerinde proteini eksik etme. Keza çinko da saç dipleri uyararak hücrelerin metabolizmasını düzenliyor.

- Biyotin vitaminini mutlaka duymuşsundur. Saçların için olmazsa olmaz şeylerden biri de biyotin. Saçlarına biyotin vitamini yüklemesi yapmak için tavuk göğsü, yumurta sarısı, baklagil, karnabahar ve patates bolca tüketebilirsin.

-Ve tabii ki mucizevi besin yoğurdu söylemeden geçmeyelim. Her gün 2 kâse yoğurt tüketerek saçlarına hem kalsiyum hem de protein desteği sağlayabilirsin.

-Saçlarının sağlıklı görünmesini sağlayan vitaminlerden biri de A vitamini. Yeşil yapraklı sebze ve taze fasulye tüketerek vitamin deponu doldurabilirsin.

-Her zaman söylediğimiz badem, ceviz veya fındık ile yaptığın küçük ara öğünler sadece formunu korumana değil, aynı zamanda saçlarının güçlü olmasını sağlıyor.

Alışkanlıkların ve beslenme konusunda anlaştıysak bonus olarak saçlarına uygulayabileceğin birkaç maske önerimiz de var.

 

 

 
 
 
 

 

 

Yoğurt Maskesi

1 bardak yoğurdu, 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve bir çorba kaşığı bal ile karıştır. Temiz saçlarına dipten uçlara doğru masaj yaparak uygula. 15 dakika beklettikten sonra ılık su ile durula.

Protein Maskesi

1 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı limon suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 adet çırpılmış yumurtayı iyice karıştır. Temiz saçlarına dipten uçlara doğru masaj yaparak uygula. Bu karışımı 20 dakika beklet ve ardından soğuk su ile durula. Burada dikkat etmen nokta kürün içinde yumurta olduğu için mutlaka soğuk su ile yıkamalısın.

Biberiye Maskesi

2-4 damla biberiye yağını, 2 çorba kaşığı hindistan cevizi, badem, lavanta, nane veya zeytinyağı yağlarından biriyle karıştırıp düşük ısıda ısıt. Saçlarını bölmelere ayırarak saç diplerine ve uçlara masaj yaparak sür. 10 dakika beklettikten sonra saçlarını sıcak bir havlu ile sar. Bu şekilde 30 dakika bekledikten sonra soğuk su ile durula.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr