Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Saç Bakımında Yaptığın Hatalarla Yüzleş >>
0

Kabul edelim saçların sağlıklı, parlak, yumuşak ve güçlü olmasını sağlamak pek de kolay değil. Özenli ve düzenli saç bakımını bir rutin hâline getirmek gerekiyor. Daha önce sana saç bakımı ile ilgili birbirinden farklı tavsiyelerimiz oldu. Evde hazırlayabileceğin maskelerden, kullanabileceğin ürünlere sağlıklı saçlara kavuşmak için birçok yöntem var. Önerilerimizi uyguluyor ama sonuç alamıyorsan bir yerlerde yanlış bir şeyler yapıp yapmadığını sorgulamanda yarar var. Zira biz kızların güzelliğimize düşkün hâli bazen istemeden de olsa kendimize zarar vermemize sebep olabiliyor. Hâl böyle olunca da sağlıklı, yumuşacık ve ışıl ışıl saçlara ulaşmayı engelleyen bir takım alışkanlıklarımız olabiliyor. İşte sağlıklı saçlara kavuşmak için bırakman gereken alışkanlıklar.

 

 

 

 

 

 

 

•Sağlıklı saç derisine sahip olmanın yollarından biri temiz saçlardır. Özellikle yıkanmaya en çok üşendiğin spor sonralarında duşu ertelemek saç derine yapacağın en büyük kötülüklerden. Spor boyunca saç diplerinde oluşan ter saç köklerini tıkayarak derine zarar verebilir. Bu sebeple ne kadar yorgun olursan ol spordan sonra saçlarını yıkamayı ihmal etme.

•Bazen saçlara şekil vermek tam bir işkence olabiliyor kabul ediyoruz. Böyle zamanlarda düzleştiricilere ve maşalara sarılıyor olabilirsin. Bu aletler belki hayatını kurtarıyor ama saçlarının ömrünü de azalttığını unutmamalısın. Arada sırada elbette ki kullanmak gereken zamanlar olur. Fakat bunu bir alışkanlık haline getirip her gün kullanmamaya çalış. Çünkü saçlarına direkt olarak yüksek ısı uyguladığında saç hücrelerin ölüyor. Bu aletleri en azından haftada 1 kere kullanmaya çalış ve kullanmadan önce mutlaka saçlarını ısıdan koruyacak ürünlerden destek almaya çalış.

 

 

 

 

 

 

 

 

•Özellikle soğuk havalarda duş alacağın zaman kendini neredeyse kaynar suya atmak istediğini biliyoruz. Ama bu sadece saçlarına değil, cildine de fazlasıyla zarar verir. Cildin gibi saç derin de fazla sıcak sudan dolayı saç tellerin ve saç derin kuruyabilir ve saçların kırılabilir. Bu nedenle ılık suyla yıkanmaya çalışmanı tavsiye ediyoruz. Aynı şekilde Perma, Brezilya fönü gibi kalıcı şekillendirme yaptırdığında saçlarına geri dönüşü zor zararlar verdiğini söylememize gerek yok sanıyoruz.

•Belki şaşıracaksın ama özellikle ıslakken saçlarını sert bir şekilde taramak yaptığın en büyük hatalardan bir diğeri olabilir. Çünkü kırılmalar ve kopar en fazla saçların ıslakken olur. Eğer saçların çok karışık ve her zaman taranması güç bir yapıya sahip ise kolay taramanı sağlayacak bakım spreylerinden kullanmayı deneyebilirsin.

•Gür saçlarının inceldiğinden ya da zaten ince telli olan saçının daha da seyrekleştiğini düşünüyorsan yaptığın uygulamaları gözden geçir. İnce ve düz olan saçını krepe yaparak kabartıyorsan işte sorun bu. Krepe yaptığında saç tellerinin üst tabaksına fazlaca zarar vermiş oluyorsun. Bu da saçlarının giderek incelmesine ve seyrekleşmesine sebep olabilir.

•Saçını nasıl kurutuyorsun? İyice kuruyana kadar fön makinesi mi tutuyorsun yoksa havluyla nemini almak için iyice çitiliyor musun? Hangisini yapıyor olursan ol yanlış yoldasın! Saçlarındaki nemi almak için pamuklu bir tişörtten yararlanmayı dene. Saçını tişört ile sar ve bir süre nemini almak için bekle. Ardından saçlarının kendiliğinden kurumasını sağla.

 
 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr