Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Ofis Çalışanlarına Özel Beslenme Önerileri >>
0

Günümüzde pek çok kişi zamanının büyük bir bölümünü ofiste masa başında çalışarak geçiriyor. Masa başında çalışan kişilerde sıklıkla obezite ve diyabet gibi hastalıklar görülüyor. Oysa çalışırken de doğru beslenmek ve kilo almamak mümkün.

Ofis çalışanları genel olarak oturarak çalıştıklarından gün içerisinde ekmek tüketimini azaltmalı. Fırsat buldukça ayağa kalkıp birkaç adım atmak sindirim sisteminizin çalışmasını hızlandıracak ve yiyecekleri daha kolay hazmetmenizi sağlayacaktır.

En önemli öğün olan sabah kahvaltınızı atlamamanız, gün içinde sağlıksız atıştırmalıklar yemenizi engelleyecektir. Açma, börek, poğaça gibi sağlıksız tercihler yapmak yerine, süt ve cornfleks veya tam tahıllı beyaz peynirli sandviç doğru tercih olacaktır. Fazla miktarda çay, kahve tüketimi su içme isteğinizi azaltacağından su, taze sıkılmış meyve suyu, bitki çayı veya ayran içmeyi tercih edebilirsiniz.

           

                  

 

Öğlen yemeği saatlerinde hazmı kolay olan besinleri tercih etmelisiniz. Yemeklerimizi dışarıdan yiyorsanız çorba, tavuklu veya tahıllı salata, kepekli sandviç ve yanına ayran tercih ederek yüksek yağlı ve kalorili yiyeceklerden uzak durmuş olacaksınız. Öğle yemeği sonrası açlık hissettiğinizde bitki çayının yanında, badem, ceviz, kuru incir veya kuru kayısı tüketebilirsiniz.

Akşam eve giderken yürüme mesafesinde araçlardan inip yürümeyi tercih etmelisiniz. Asansör yerine merdiven kullanırsanız vücut hareketinizi artırıp sindiriminizi kolaylaştırmış olacaksınız. Eve gittiğinizde ise sindiriminizi kolaylaştıracak besinler tercih etmelisiniz. Yoğurt, pişmiş sebze yemeği veya bir kâse çorba sağlıklı bir tercih olacaktır.

Salata meyve veya kuruyemiş gibi pişmemiş yiyecekleri akşam saatlerinde önermiyoruz. Ayrıca posalı (lifli) besinlere yönelmeniz tokluk süresini artıracak ve sürekli oturarak çalışmanızdan kaynaklanan sindirim sorunlarını engelleyecektir.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr