Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Mucizevi Yağlar >>
0

Günümüz tüketim çılgınlığının ve her geçen gün çevreye verilen zararın artması dünyada doğal yaşamı giderek daha da popülerleştirdi. Artık yediğimiz yemekten giydiğimiz kıyafetlere kadar doğal ve çevre dostu ürünler arar olduk. Aynı durum güzellik dünyası için de geçerli. Sonuçta hayatımızı sağlıklı ve doğal yaşam çerçevesinde yaşamaya başlıyorsak bu güzelliğimiz için de geçerli. Dolayısıyla bakım ritüellerimize daha doğal içerikli ve doğadan gelen ürünleri eklemeye başlıyoruz. Konu sağlıklı ve doğal bakım olduğundaysa devreye bitkisel yağlar giriyor. Zira binbir çeşit kimyasal içeren bakım ürünleri her ne kadar o an cildine veya saçına çok iyi gelse de uzun vadede bedenine de zarar veriyor. Peki, doğal bakımı nasıl sağlayacaksın? Cevap basit; bitkisel yağlar ile. Son dönemlerde aromaterapi ile güzellik dünyasının gündeminde olan bitkisel yağlar bu noktada kalıcı ve doğal bakım sunuyor. Bakım ritüellerinde doğal yağlar ile fark yaratman daha kalıcı ve sağlıklı bir bedene kavuşman için en yararlı üç yağı senin için inceledik.

 

Hindistan Cevizi Yağı

Son dönemlerde Hindistan cevizi yağını güzellik dünyasından yeme-içme sektörüne sıkça duyuyorsundur. En çok nemlendirme özelliğiyle bilinen Hindistan cevizi yağı, cilde, yüze hatta tüm vücuda farklı farklı faydalar sağlıyor. Göz altı morluklarından lekelere, çatlaklardan egzamaya kadar birçok problemi gideriyor. Peki hindistan cevizi yağı nasıl kullanılır ve hindistan cevizi yağı faydaları nelerdir? Öncelikle E vitamini bakımından zengin olan hindistan cevizi yağı, ciltte bulunan yaraları sadece iyileştirmekle kalmıyor çatlak oluşumunu da engelliyor. Eğer cildinde lekelerden ve ton farklarından şikayetçiysen yine  hindistan cevizi yağını kullanabilirsin. Güzellik dünyasında mucize bir ürün arıyorsan bu kesinlikle hindistan cevizi yağı. Zira hindistan cevizi yağı aynı zamanda mükemmel bir nemlendirici. Sürekli kırılan tırnaklar, ağız kokusu, dudak kuruluğu, ölü derilerden kurtulma gibi sorunların da üstesinden geliyor. Ayrıca yemeklerinde de Hindistan cevizi yağını kullanarak kilo kontrolü sağlayabilirsin. 

 

Lavanta Yağı

Lavanta çiçeğinden elde edilen lavanta yağı hem fiziksel hem de psikolojik olarak birçok yarar sağlıyor. Hoş kokusuyla da yıllardır parfüm yapımlarında kullanılıyor. Aromaterapide sık sık kullanılan lavanta yağı faydaları oldukça fazla. Mesela kış aylarında sık sık yaşadığın dudak çatlamalarından lavanta yağı ile kurtulman mümkün. Benzer şekilde lavanta yağının saça da faydaları var. Hem kepeklerden kurtulmak hem de dökülmelerin önüne geçmek için lavanta yağını kullanabilirsin. Lavanta yağının aynı zamanda sakinleştirici özelliği de var. Zor ve gergin geçen bir günün ardından evindeki uçucu lavanta yağının kokusu tüm gerginliğini, baş ağrını, stresini ve huzursuzluğunu alacak. Hatta bir türlü uykuya dalamıyorsan birkaç damla lavanta yağını yastığına damlatabilirsin.  Akne ve egzama gibi şikayetlerin varsa lavanta yağı sorunlarına doğal çözüm olabilir. Aynı zamanda cildini toksinlerden de arındırmasıyla temizlik için de kullanabilirsin. 

 

Jojoba Yağı

Doymamış yağ asitleri bakımından oldukça zengin olan jojoba yağı güzellik ürünlerinde sıklıkla kullanılıyor. Mucizevi bir diğer yağ olan jojoba yağını herhangi bir cilt veya saç problemin varsa kullanabilirsin. Cildini ve saçını beslemek istediğinde de jojoba yağından yararlanabilirsin. İltihap giderici özelliği ile de  hem saç derisinde hem de ciltte oluşan sivilce, akne gibi sorunları gideriyor. Çatlak ve selülit oluşumunu da engellemesiyle mucize çözümler sunuyor. Hatta ayak kokusu veya terlemeye karşı da etkili.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr